Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 8 of 13

  1. #1
    OcaNyc is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Jul 2009
    Device
    9630
    OS
    Too Many :/
    Posts
    171

    Possible mini usb failure

    So I noticed when my battery is low and I plug it into my verizon car charger, I'll see the charging icon over the battery and then minutes later when I check back it has disappeared. I canít tell if itís charging or not. I unplug/plug it back numerous times and still the same. I know the verizon car charger is getting power because itís lit. Although, when I do a reboot while plugged in I'll notice that the battery life has increased and the icon charger is back.

    The first time this happened to me, I didnít reboot and when I got home I plugged it into my home wall charger and the same thing happened although as soon as I unplugged/plugged back in the charging icon appeared again.

    At this point not sure if itís a car charger issue, hardware issue, or OS issue.
    Any suggestions, thanks.



  2. #2
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Quote Originally Posted by OcaNyc View Post
    So I noticed when my battery is low and I plug it into my verizon car charger, I'll see the charging icon over the battery and then minutes later when I check back it has disappeared. I canít tell if itís charging or not. I unplug/plug it back numerous times and still the same. I know the verizon car charger is getting power because itís lit. Although, when I do a reboot while plugged in I'll notice that the battery life has increased and the icon charger is back.

    The first time this happened to me, I didnít reboot and when I got home I plugged it into my home wall charger and the same thing happened although as soon as I unplugged/plugged back in the charging icon appeared again.

    At this point not sure if itís a car charger issue, hardware issue, or OS issue.
    Any suggestions, thanks.
    I know this seems dumb but try a batt pull, and while its out check and see if you got any lint or dust in that port, and try again

  3. #3
    OcaNyc is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Jul 2009
    Device
    9630
    OS
    Too Many :/
    Posts
    171
    Quote Originally Posted by jnepsa View Post
    I know this seems dumb but try a batt pull, and while its out check and see if you got any lint or dust in that port, and try again
    I have done those two things, thanks.



  4. #4
    joem33 is offline BlackBerryOS Friend Follow joem33 On Twitter
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    mass
    Device
    9550
    OS
    J.A.H.M.v1.0
    Posts
    19
    I had the same exact issue on my storm. Verizon replaced under warranty in the store after verification of issue.

  5. #5
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Quote Originally Posted by OcaNyc View Post
    I have done those two things, thanks.
    ok then I would take it in and get it replaced asap, before the deem it damage



  6. #6
    OcaNyc is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Jul 2009
    Device
    9630
    OS
    Too Many :/
    Posts
    171
    Quote Originally Posted by joem33 View Post
    I had the same exact issue on my storm. Verizon replaced under warranty in the store after verification of issue.
    I was thinking about doing that, but what if it doest happen in the store when they try. I think I'll give it a go anyway. Thanks for mentioning.


    Oh also, my tour takes a long time to charge. Maybe 4 hours for a full charge. That seems long, maybe its all related.
    Last edited by OcaNyc; 08-11-2009 at 03:00 PM.

  7. #7
    Spector5's Avatar
    Spector5 is offline BlackBerryOS Inspired Follow Spector5 On Twitter
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    NY
    PIN
    HEAD
    Device
    DROID
    OS
    rooted 2.1
    Posts
    186
    Is it only when you use the car charger? I noticed mine did that as well,but I think it was because it was in direct sunlight. I moved it to a shady spot,and it was fine.

  8. #8
    jasonfyc's Avatar
    jasonfyc is offline BlackBerryOS Fanatic
    Join Date
    May 2009
    Location
    Walla Walla Wa
    PIN
    ned her ag
    Device
    Storm
    OS
    8959765.655we80.754.
    Posts
    1,290
    Wirelessly posted (storm 9530)

    Quote Originally Posted by Spector5
    Is it only when you use the car charger? I noticed mine did that as well,but I think it was because it was in direct sunlight. I moved it to a shady spot,and it was fine.
    I think you have part of it spector.... This what you do to test whether sector and myself are correct. Stick your dying phone in your hot car and charge it.... When the charging symbol goes away.. Take a COLD beverage (make sure there is no condinsation on it) and place it so your phone is standing vertically with the COLD beverage against the backside. Your phone and battery will actually pull the cold from the beverage allowing it to begin charging again. If you leave it for a little while and then come back and your phone has started charging again.... The problem is, that its just too hot abd needed to be cooled down. Nothing wrong with the phone or battery. Remember, its summer and these phones weren't made to operate in extreme temps. Ok now my waiver. I will except no responsibility for any damaged incurred by practicing this method/experiment. It is only a suggestion, not a recommend practice.

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •