Storm Drives not mounting on Vista PC
Results 1 to 19 of 19

Thread: Storm Drives not mounting on Vista PC

  1. #1
    johnm93359 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    storm
    Posts
    14
    Liked
    0 times

    Storm Drives not mounting on Vista PC

    After my storm bricked and was replaced by Verizon, I cant see my device memory or my memory card from my storm on my vista pc. I had no problems with this on my original phone. I called Verizon who patched me in with Rim to troubleshoot. After an hour, they decided to send me a new phone. I updated my OS to 4.7.0.148 Restored my data and and reinstalled my apps.(should have tested first)

    Guess what, yes, I still cant see the drives. I should have tested it before going thru all that effort. I have removed desktop manager and installed the latest 5.x from verizon. Still no luck. I hooked my sons storm up and I can see the drives. With my phone hooked up to his pc, running DM 4.x, I cant see the drives. It must be something I restored from the old backup. I cant figure out what. I dont want to wipe and reinstall again.

    Memory settings are media card support on, mtp on, mass storage mode on, auto enable mass storage yes.

    DM sees the memory and the media card both. Suggestions?




  2. #2
    13furthermores's Avatar
    13furthermores is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Texas
    PIN
    20CC8983
    Device
    BB Storm 9500
    OS
    4.7.0.151/5.0
    Posts
    54
    Liked
    0 times

    Vista Not Seeing Drive

    Try downloading the latest USB drivers (Search Rim's Website for newest Drivers), then make sure you software is set to run as administrator! Yes you will need to look at your drivers!

    I had a similar issue when Beta Testing Windows 7!

  3. #3
    jayd97006 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    Storm (9530)
    OS
    5.0.0.328
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    I had the exact same problem. Phone bricked, Verizon replaced, no more phone in Windows Explorer. I did some research and found a post with a fix from last year.

    The url for the post is - Mass Storage issues? (Here's the fix) - Discussed in BlackBerry Multimedia forum - PinStack.com - Smartphone Professionals Alliance.. There's a file attached called BB storage Activation new.rar. You must unzip it (I used pkunzip, which is free), run the batch file and you're done. Everything has been fine with mine since.

    My first post. Great site. Hope they allow the url and link.

  4. #4
    jayd97006 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    Storm (9530)
    OS
    5.0.0.328
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    Oops, I see the url was converted to a link. Even better. Try it and run the batch file after unzipping.

    For me, it was frustrating because Roxio is so slow for transferring pictures and music. This put a big smile on my face. I hope it works for you.

  5. #5
    d3ltr0n's Avatar
    d3ltr0n is offline BlackBerryOS Enthusiast Follow d3ltr0n On Twitter
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    San Antonio, TX
    PIN
    Ask Me...
    Device
    9550
    OS
    5.0.0.*WB*
    Posts
    83
    Liked
    0 times

    BBStorageActivation

    I think this may have something to do with the storage activation. When I was having a similar issue before, but I could not see the device memory only my sd card and I came across this file. It did not help my issue, but resolved other issue EU's were having with their storage and not showing. The file is to big to upload on here, but if you google BBStorageActivation you should get several hits and location of where the file is. Sorry don't have the URL either I am at work right now and get a big ACCESS DENIED when trying to load pages. Hope this helps!

  6. #6
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Quote Originally Posted by jayd97006 View Post
    I had the exact same problem. Phone bricked, Verizon replaced, no more phone in Windows Explorer. I did some research and found a post with a fix from last year.

    The url for the post is - Mass Storage issues? (Here's the fix) - Discussed in BlackBerry Multimedia forum - PinStack.com - Smartphone Professionals Alliance.. There's a file attached called BB storage Activation new.rar. You must unzip it (I used pkunzip, which is free), run the batch file and you're done. Everything has been fine with mine since.

    My first post. Great site. Hope they allow the url and link.
    Thank you for the post and welcome to BlackberryOS

    I am trying it now and will report back in a few

  7. #7
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Didn't make any difference for me?

    I will be interested to see what other have to say

  8. #8
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Bryan View Post
    Didn't make any difference for me?

    I will be interested to see what other have to say
    Worked awesome for me! I was amazed.

  9. #9
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    Did you restart your phone?

  10. #10
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Quote Originally Posted by Striker951 View Post
    Did you restart your phone?
    Yep sure did no biggie just thought I would try it and see

  11. #11
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Bryan View Post
    Yep sure did no biggie just thought I would try it and see
    Did you run the batch file in a DOS window?

  12. #12
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Quote Originally Posted by Striker951 View Post
    Did you run the batch file in a DOS window?
    Yep sure did

  13. #13
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Bryan View Post
    Yep sure did
    When I ran the program I ran it on my XP machine not my laptop running Vista. Did the file when you ran it do anything?

  14. #14
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Quote Originally Posted by Striker951 View Post
    When I ran the program I ran it on my XP machine not my laptop running Vista. Did the file when you ran it do anything?
    Yep it did uploaded the ram image in dos yada yada but nothing changed after that

  15. #15
    ealvnv's Avatar
    ealvnv is offline BlackBerryOS Master Follow ealvnv On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Saturn
    PIN
    which one?
    Device
    9900/PlayBook
    OS
    good question
    Carrier
    All of them
    Posts
    2,405
    Liked
    9 times
    Wirelessly posted (9000 OS 5.0.0.191)

    If your not afraid to so I'll format both, sd card and device mem, that's way to solve it, the other one is:


    Connect the phone.
    Remove the batt, wait for 30 seconds, put the batt back, all of this with DM running.
    BlackBerry by Choice!

  16. #16
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    How about the phone, did it do anything after you ran it?

  17. #17
    johnm93359 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    storm
    Posts
    14
    Liked
    0 times
    Thanks Guys. It fix my problem that started back in July. Within 1 hour of posting my problem, I had a working solution. You guys are the best. Great site, I check it daily for updates. I am mostly a reader, not a poster, and the solution came from someone making their first post! You guys made a believer out of me. Thanks again.

    BTW ... when I ran the batch file, it would say hit enter to continue, then run again. It did this about 4 times before I terminated it. Not an issue for me, but I thought worth mentioning. I am just thrilled that it worked.

  18. #18
    jayd97006 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    Storm (9530)
    OS
    5.0.0.328
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    You're welcome. Since I found the answer to a number of questions here and I've been following 5.0.0.191 leak closely on this site, I felt I "owed it to the site" to provide an answer to someone new. That's the reason I signed up to post.

    I need my camera so haven't tried .191 (okay, also haven't worked up the courage to use something unofficial). But flick scrolling, more speed, threaded SMS, etc is pretty tempting. Might seriously consider a hybrid with the right features and stability.

    BTW..my computer is a laptop running Vista Home Premium and I had the same experience. The batch file kept saying "press any key to continue" and when I did, it would repeat. I too finally terminated it. But it worked.

  19. #19
    ThatsWhatSheSaid's Avatar
    ThatsWhatSheSaid is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Aug 2009
    Device
    Storm
    OS
    Hopefully 5.0.0.191
    Posts
    7
    Liked
    0 times
    All you gotta do is go to memory and make sure something called Mass Storage mode, or something like that is enabled, just had to do it myself

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •