Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 8 of 34

  1. #1
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463

    Computer not finding BB Drives

    Before, as soon as I plugged my BB into the USB port, the drives letters would show up on the screen and in Explorer. Now when I plug it in it the drive letters don't show up. I think it is connected because Desktop Manager
    finds it ok. I want to move some pictures to my SD card but the drive letter that the computer assigns to it doesn't show up. I have Media Card Support = ON, Encryption Mode= NONE, Media Transfer Protocol= ON, Mass Storage
    Support= ON, Auto Enable Mass Storage= ON. Anything not set right here?



  2. #2
    MePascal's Avatar
    MePascal is offline BlackBerryOS Champion Follow MePascal On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    Hey striker...Are you using the same USB port that you normally use? When was the last time you can recall seeing your drives listed? Have you changed any PC settings since the last time you accessed your drives?

  3. #3
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Quote Originally Posted by Striker951 View Post
    Before, as soon as I plugged my BB into the USB port, the drives letters would show up on the screen and in Explorer. Now when I plug it in it the drive letters don't show up. I think it is connected because Desktop Manager
    finds it ok. I want to move some pictures to my SD card but the drive letter that the computer assigns to it doesn't show up. I have Media Card Support = ON, Encryption Mode= NONE, Media Transfer Protocol= ON, Mass Storage
    Support= ON, Auto Enable Mass Storage= ON. Anything not set right here?
    Striker try switching your auto enable to prompt then rebooting your phone and plugging it back in



  4. #4
    MePascal's Avatar
    MePascal is offline BlackBerryOS Champion Follow MePascal On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    My first recommendation would be to battery pull. While you are in there, pull your SD card out and reinsert to reset the connection. Let your device boot then let's see what the results are. After that we made need to look in your Device Manager to check your settings on your USB ports.

  5. #5
    smcoldbb is offline BlackBerryOS Champion Follow smcoldbb On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    vancouver bc
    Device
    9630
    OS
    5.0.0.XXX
    Posts
    1,573
    I've seem this before..

    do you get that generic window's window that asks how you want to view open the mediacard?

    I have to select the bottom option - open and view files on media card..or something along those lines.

    If I dont select an option from this window the media card opens but unable to read the foders.

    I think its a pc setting/issue



  6. #6
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Quote Originally Posted by MePascal View Post
    Hey striker...Are you using the same USB port that you normally use? When was the last time you can recall seeing your drives listed? Have you changed any PC settings since the last time you accessed your drives?
    Pulled the card and did a batt pull, no help. This is a repalcement phone but it did work when I first plugged it in when i restored everything. I haven't changed anything on my computer. It does the same thing when I plug it into my other computer. If I put the card into a reader and plug it in, I get the drive letter. This is always the same USB port. I did try another port but got the same thing. Before when I plugged it in I would get two drive letters, one for the phone and one for the card. Now I don't get any. I'm going to try my daughters cable, if it isn't that then it must be the phone, right?

  7. #7
    Seanren78's Avatar
    Seanren78 is offline BlackBerryOS Master Follow Seanren78 On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hermosa Beach, CA
    PIN
    Ask Me
    Device
    9550
    OS
    Personalized Hybrid
    Posts
    2,179
    do a battery pull and make sure that you are plugging your phone into the correct USB port. While the phone is resetting, plug the phone directly into the USB port and see if your computer is able to find it that way first. It has worked for me in the past.
    Last edited by Seanren78; 06-28-2009 at 10:51 AM.

  8. #8
    smcoldbb is offline BlackBerryOS Champion Follow smcoldbb On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    vancouver bc
    Device
    9630
    OS
    5.0.0.XXX
    Posts
    1,573
    do you have the ablity to plug the micro card directly into your PC?

Page 1 of 5 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •