will tmobile users ever get to use the newer Os's?
Results 1 to 19 of 19

Thread: will tmobile users ever get to use the newer Os's?

  1. #1
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times

    will tmobile users ever get to use the newer Os's?

    I have the 9530, and i LOVE how fast the newer OS's are. i cant use the storm on the slower choppy OS's. i have tried alot of the hybrids and i am just no where near as happy with them as the newer ones, but i get the dreaded "no circuit no channel" error. Will this ever be fixed you think?

    also, does anyone use there storms on tmoible even with the no circuit error? i was thinking of doing it. all i would not have is the "phone" part, which i dont use alot any way. just wondering....

    THanks in advance
    Derek




  2. #2
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    I have the 9530, and i LOVE how fast the newer OS's are. i cant use the storm on the slower choppy OS's. i have tried alot of the hybrids and i am just no where near as happy with them as the newer ones, but i get the dreaded "no circuit no channel" error. Will this ever be fixed you think?

    also, does anyone use there storms on tmoible even with the no circuit error? i was thinking of doing it. all i would not have is the "phone" part, which i dont use alot any way. just wondering....

    THanks in advance
    Derek
    I have not heard anyone saying that they have tried. I have to tell you I doubt that will every be purposely fixed. Because of the fact the phone is not made for T-mobile so they dont test it on that network. They test it on the networks that sell the phone.

  3. #3
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    but do you think it will be "fixed" by a hybrid? i wish it was just as easy as swapping radio files

  4. #4
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    but do you think it will be "fixed" by a hybrid? i wish it was just as easy as swapping radio files
    I dont think it can be. Because the radio file is what is causing it, and none of the working radio files are not compatible with the newer os java. I know not what you wanted to hear.. they call me the dream crusher lmao

  5. #5
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    aww man that sucks...i really wanted to keep this storm and use it, but i cant use it with the latest Hybrids that work, its way to slow for me compared....man that sucks.

    will the storm2 work on the newer OS's? with tmoible...or is it the same situation?

  6. #6
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    aww man that sucks...i really wanted to keep this storm and use it, but i cant use it with the latest Hybrids that work, its way to slow for me compared....man that sucks.

    will the storm2 work on the newer OS's? with tmoible...or is it the same situation?
    I cant 100% confirm or deny as I havent heard. I would assume it would be the same problem.

  7. #7
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    whats the latest radio that will work with the 5.0 os's?

  8. #8
    cruznthru's Avatar
    cruznthru is offline BlackBerryOS Addict
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Atlanta, GA
    Device
    9650 & 9530
    Posts
    793
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    I have the 9530, and i LOVE how fast the newer OS's are. i cant use the storm on the slower choppy OS's. i have tried alot of the hybrids and i am just no where near as happy with them as the newer ones, but i get the dreaded "no circuit no channel" error. Will this ever be fixed you think?

    also, does anyone use there storms on tmoible even with the no circuit error? i was thinking of doing it. all i would not have is the "phone" part, which i dont use alot any way. just wondering....

    THanks in advance
    Derek
    Downgrade to 4.7 OS should fix the problem

  9. #9
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by cruznthru View Post
    Downgrade to 4.7 OS should fix the problem

    yeah, well that is the problem...i think that it runs too slow on 4.7. BUT i must say, i have onlly used the 4.7.x.167.

    is there a better, faster Os 4.7??

  10. #10
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    yeah, well that is the problem...i think that it runs too slow on 4.7. BUT i must say, i have onlly used the 4.7.x.167.

    is there a better, faster Os 4.7??
    umm I dont think so, I dont know the buikld number that still worked have you tried straight 5.0.0.140?

    You can find all the os needs you have here

    BlackberryOS.com - Downloads

  11. #11
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    no i have never tried that OS. does it work well?

  12. #12
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    no i have never tried that OS. does it work well?
    yes.. not as fast as .328 but memory was great, and everything worked well.. just no flick scrolling I think. Did you try 5.0.0.230? that one i dont think worked but you could try because I dotn know for sure

  13. #13
    dvigue is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    BOLD 900, STORM 9530
    Posts
    8
    Liked
    0 times
    yeah i tried 230..no luck. what about 154? i see that one as well

  14. #14
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    yeah i tried 230..no luck. what about 154? i see that one as well
    I dont remember if it wsa for the 9530 or just the 9500

  15. #15
    Spade is offline BlackBerryOS Enthusiast Follow Spade On Twitter
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Brooklyn
    PIN
    21cec6be
    Device
    9700 Bold
    OS
    6.0.0.448
    Posts
    79
    Liked
    2 times
    im running my storm on tmo with 5.0.0.328

    only problem i have so far is that i cant use the youmail app...

  16. #16
    jopfer is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    Storm2
    OS
    5.0
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    I had that no circuit problem with both my 9500 and my 9520 on TMO when running OS 5.0. Finally the .402 leaked versions for these phones fixed my voice problems on TMO.

    I guess you will have to wait until a 9530 version leaks. YouMail also works on both phones.

    Jim
    Last edited by jopfer; 12-08-2009 at 06:23 PM.

  17. #17
    tank244's Avatar
    tank244 is offline BlackBerryOS Inspired Follow tank244 On Twitter
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Buffalo, NY
    PIN
    the tail on the donkey... :-)
    Device
    Storm 2 9550
    OS
    Boring ol' .714 - at this point just waiting for OS 6
    Posts
    229
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by dvigue View Post
    I have the 9530, and i LOVE how fast the newer OS's are. i cant use the storm on the slower choppy OS's. i have tried alot of the hybrids and i am just no where near as happy with them as the newer ones, but i get the dreaded "no circuit no channel" error. Will this ever be fixed you think?

    also, does anyone use there storms on tmoible even with the no circuit error? i was thinking of doing it. all i would not have is the "phone" part, which i dont use alot any way. just wondering....

    THanks in advance
    Derek
    I just got the Storm 2 4 days ago and switched to Verizon from T-Mobile----I never had any issues with the 9530 and the no circuit/channel error. I ran every OS and BBC Hybrid available and never once had that issue. My conclusion is simply bad luck! I dunno, I'll never understand that error message. My Storm never had any issues on T-Mobile with that error. Sorry for your bad luck there.
    :aargh4:
    Creator of Tank's Hybrids ACT 1, 2 and 3 - Simply Perfect Blends

    Improving the Storm, one .COD at a time...

  18. #18
    jopfer is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Dec 2009
    Device
    Storm2
    OS
    5.0
    Posts
    2
    Liked
    0 times

    Whatever the TMO problem is was, it was geographic

    All I can say is now it works for me

  19. #19
    Atomic.18's Avatar
    Atomic.18 is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Dec 2009
    Location
    USA
    PIN
    Ask me.
    Device
    Storm2 952
    OS
    5.0.0.741
    Posts
    72
    Liked
    0 times
    5.0.0.419 Fixed that problem i think.. cause i "haven't" had the problem appear on my phone for a while after the upgrade

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •