Wifi issue with storm 2
Results 1 to 19 of 19

Thread: Wifi issue with storm 2

  1. #1
    rookietrader's Avatar
    rookietrader is offline BlackBerryOS Inspired Follow rookietrader On Twitter
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Atlanta, GA
    PIN
    on pluto...available upon request
    Device
    9550/9700
    OS
    5.0.0.983, OS 6.0.0.344
    Posts
    176
    Liked
    1 times

    Wifi issue with storm 2

    i downloaded OS 5.0.0.428 and now i'm having issues connecting with wifi. now that BIS is having issues tonight i cant connect. is this a known issue with 5.0.0.428 or is something wrong with my blackberry or does this have something to do with BIS?




  2. #2
    mule0331's Avatar
    mule0331 is offline BlackBerryOS Addict Follow mule0331 On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East Ohio
    PIN
    3102D902
    Device
    9550 Storm
    OS
    .517
    Posts
    595
    Liked
    0 times
    Silly thing, but try switching the default browser from regular to hotspot browser, and try with wifi then.
    No matter where you go, there you are

  3. #3
    dlsolo's Avatar
    dlsolo is offline BlackBerryOS Inspired Follow dlsolo On Twitter
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    North Carolina
    PIN
    the tail on the iPhone
    Device
    9550
    OS
    5.0.0.607
    Posts
    152
    Liked
    0 times
    my wifi is down as well. I've had the .428 OS for a while now, but ever since the outage today, my phone is pretty much a brick.

    I'm not sure if the RIM network is tied to VZW and there service books that allow wifi to work. As screwy as that sounds, I wouldn't be surprised.
    dlsolo@blackberryos.com
    GTalk: dlsolo@gmail.com
    GWave: dlsolo@googlewave.com

  4. #4
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    I can use Wifi for internet but you are not going to be able to do BBM or email with out RIM period

  5. #5
    mule0331's Avatar
    mule0331 is offline BlackBerryOS Addict Follow mule0331 On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East Ohio
    PIN
    3102D902
    Device
    9550 Storm
    OS
    .517
    Posts
    595
    Liked
    0 times
    I cannot connect through the regular browser, but switch to hotspot browser and it connects.
    No matter where you go, there you are

  6. #6
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by mule0331 View Post
    I cannot connect through the regular browser, but switch to hotspot browser and it connects.
    Right you have to change it to hotspot or it searches for BIS. It may not be auto switching because of the BIS being down but should still allow you to surf the web.

  7. #7
    mule0331's Avatar
    mule0331 is offline BlackBerryOS Addict Follow mule0331 On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East Ohio
    PIN
    3102D902
    Device
    9550 Storm
    OS
    .517
    Posts
    595
    Liked
    0 times
    lol, you got it. i was just repeating the first answer to the original question, lol.
    No matter where you go, there you are

  8. #8
    ronnyromero is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Dec 2009
    Posts
    10
    Liked
    0 times
    hi, I'm in Panama, i use Movistar (Telefonica Brand for Panama and some other countries) i have a BOLD 9000 with latest official OS (installed like a month ago or more), i have not had BIS for the past 2 months...however i use WIFI for Live Messenger, BBM (5.0.056), BBBrowser...and it all stopped working today as well. I just installed BBM .57 and still nothing works.

    Also, i have a couple of friends with BES and same problem, nothing works.

    I think this is not related only to BIS or BES but actually to the whole Blackberry system...

    So i made a couple of tests with apps i know were working yesterday:
    Appworld works
    GoogleMaps not working
    Viigo works
    facebook not working
    bloomberg mobile not working
    Blackberry Browser not working (hotspot or internet browser)
    I can not connect to the Email configuration wizard through my carrier WAP either

    My Wireless connection, Internet service and IP address is fine and working, my notebook works fine on same connection, plus, the blackberry shows a valid IP from WLAN and i can use Appworld, downloaded BBM .57 and installed...also, viigo works fine.

    Hope they fix what they did soon and at least emit some information stating they are having issues but well....I also Hope Google buys them so who knows

  9. #9
    rookietrader's Avatar
    rookietrader is offline BlackBerryOS Inspired Follow rookietrader On Twitter
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    Atlanta, GA
    PIN
    on pluto...available upon request
    Device
    9550/9700
    OS
    5.0.0.983, OS 6.0.0.344
    Posts
    176
    Liked
    1 times
    Quote Originally Posted by jnepsa View Post
    Right you have to change it to hotspot or it searches for BIS. It may not be auto switching because of the BIS being down but should still allow you to surf the web.

    thanks...at least now i can surf a bit. yes i called verizon and a rep said due to BIS being down i wasnt able to connect to wifi. but switching to hot spot solved the issue for now. thanks.

  10. #10
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    For some reason I had to switch both of my settings to hotspot. The one under configuration and general properties. Oh well. Everything is working now.
    Posted via mobile device

  11. #11
    Mruiz949's Avatar
    Mruiz949 is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    ORANGE COUNTY
    PIN
    PRIVATE
    Device
    9650 (BOLD)
    OS
    Which ever is NEWEST
    Posts
    51
    Liked
    0 times
    So unhappy with the wifi on the s2, not as fast as the bold and javelin :irked:

  12. #12
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by liqrsicc View Post
    So unhappy with the wifi on the s2, not as fast as the bold and javelin :irked:
    Very true and we can blame RIM for choosing the crappy CPU for this device. I just ran a comparison of wifi verus 3G of the Storm and 3G was 2 times faster and I am connected via a router at 15mb/s

    On the Droid connected to wifi, full pages load almost instantly.

  13. #13
    tbcpn's Avatar
    tbcpn is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Portland, OR
    Device
    Storm2 9550 / Bold 9650 (VZW)
    OS
    5.0.0.??? Hybrid?
    Posts
    140
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by jlevy73 View Post
    Very true and we can blame RIM for choosing the crappy CPU for this device. I just ran a comparison of wifi verus 3G of the Storm and 3G was 2 times faster and I am connected via a router at 15mb/s
    Just did the same test. I'm on Verizon FIOS at 25Mbps here at home, and my S2 on 3G tested at 767 kbps and wireless at 576 kbps. Go figure.

    But, the 3G is pretty darn good.

  14. #14
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by tbcpn View Post
    Just did the same test. I'm on Verizon FIOS at 25Mbps here at home, and my S2 on 3G tested at 767 kbps and wireless at 576 kbps. Go figure.

    But, the 3G is pretty darn good.
    Yes sir 3G on VZW is excellent. I generally get better than 1.0mbps.

  15. #15
    tbcpn's Avatar
    tbcpn is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Portland, OR
    Device
    Storm2 9550 / Bold 9650 (VZW)
    OS
    5.0.0.??? Hybrid?
    Posts
    140
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by jlevy73 View Post
    Yes sir 3G on VZW is excellent. I generally get better than 1.0mbps.
    I used cnet.com's bandwidth test. I usually use the speakeasy.com site on my puter, but it requires Flash so no go on BB. What are you using to test?

  16. #16
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    I use Xtreme labs speed test. You can download the app OTA here:

    http://www.xtremelabs.com/assets/mob.../speedtest.jad

  17. #17
    tbcpn's Avatar
    tbcpn is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Portland, OR
    Device
    Storm2 9550 / Bold 9650 (VZW)
    OS
    5.0.0.??? Hybrid?
    Posts
    140
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by jlevy73 View Post
    I use Xtreme labs speed test. You can download the app OTA here:

    http://www.xtremelabs.com/assets/mob.../speedtest.jad
    Thanks for the link--I'd had this on my Tour, but didn't bookmark.

    Just ran the test this sleepy Christmas a.m. here outside Portland, OR, and got 3,844 kbps. I must be the only person around on VZW this morning

  18. #18
    Striker951's Avatar
    Striker951 is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NE Ohio
    Device
    Storm2 9550
    OS
    5.0.0.451\V6
    Posts
    463
    Liked
    0 times
    My WiFi keeps disconnecting. It won't reconnect then if I do a battery pull it will connect but after a while the icon is gray again. Is there somewhere that explains all the options in WiFi Options? Maybe i have something not set right in there.

  19. #19
    tbcpn's Avatar
    tbcpn is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Portland, OR
    Device
    Storm2 9550 / Bold 9650 (VZW)
    OS
    5.0.0.??? Hybrid?
    Posts
    140
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Striker951 View Post
    My WiFi keeps disconnecting. It won't reconnect then if I do a battery pull it will connect but after a while the icon is gray again. Is there somewhere that explains all the options in WiFi Options? Maybe i have something not set right in there.
    There's an interesting thread on Crackberry.com that gets into the "whys and hows" of WiFi on the S2 that is pretty interesting: Wifi on Storm 2 -Spoke with Rim and Verizon - BlackBerry Forums at CrackBerry.com. The info that is more relevant to this thread / your question starts on about the 4th page. Not sure it will help with the disconnect issues you note, but perhaps...
    Last edited by sunkast; 12-28-2009 at 11:23 PM. Reason: Edited link to go direct to page 4 with relevant info

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •