Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 8 of 29

  1. #1
    rcocchiararo's Avatar
    rcocchiararo is offline BlackBerryOS Inspired Follow rcocchiararo On Twitter
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Device
    9700
    OS
    .442
    Posts
    147

    EDGE "drops" to edge and browser/servicebooks sometimes missing

    Im seeng that my unlocked verizon 9550 running only on EDGE on a GSM carrier (movistar argentina), from time to time looses BIS, and goes to edge. This didnt happen on the bold, and im on my 3rd day using the storm2 and seeing this.

    Disabling and re enabling the radio, e reboot o battery pull, or just waiting, "fixes" it most of the time.

    But except for waiting, the "solutions" can cause the browser to dissapear, along with MANY servicebooks, which leaves my storm with no internet connectivity, even on WIFI or EDGE.

    Resending the books, if im on wifi, fixes it, haven tried with no wifi (and it can only be done from a pc, the mail config utility fails in those conditions).

    Another reboot fixes it too.

    Can this be OOAK hybrid (the one that didnt have .371 files) ? faulty storm ? a problem of running it on a GSM carrier ?

    PD (And OT) : i think its not possible, but, may i have missed a way to make googlemaps use the cel location triangulation ? (it can use AGPS with wifi, not with celtowers, i think).



  2. #2
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Quote Originally Posted by rcocchiararo View Post
    Im seeng that my unlocked verizon 9550 running only on EDGE on a GSM carrier (movistar argentina), from time to time looses BIS, and goes to edge. This didnt happen on the bold, and im on my 3rd day using the storm2 and seeing this.

    Disabling and re enabling the radio, e reboot o battery pull, or just waiting, "fixes" it most of the time.

    But except for waiting, the "solutions" can cause the browser to dissapear, along with MANY servicebooks, which leaves my storm with no internet connectivity, even on WIFI or EDGE.

    Resending the books, if im on wifi, fixes it, haven tried with no wifi (and it can only be done from a pc, the mail config utility fails in those conditions).

    Another reboot fixes it too.

    Can this be OOAK hybrid (the one that didnt have .371 files) ? faulty storm ? a problem of running it on a GSM carrier ?

    PD (And OT) : i think its not possible, but, may i have missed a way to make googlemaps use the cel location triangulation ? (it can use AGPS with wifi, not with celtowers, i think).
    Unforunately because you are using a radio file that was built for CDMA it will be hit or miss

    you can try this
    http://www.blackberryos.com/forums/b...tml#post127460

  3. #3
    rcocchiararo's Avatar
    rcocchiararo is offline BlackBerryOS Inspired Follow rcocchiararo On Twitter
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Device
    9700
    OS
    .442
    Posts
    147
    i must first get the service books for my carrier, right ?

    should i extract the ones that are automatically sent, since they work, or, get the ones from the bold (presumably the same)?



  4. #4
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Either should be fine
    Posted via mobile device

  5. #5
    Redpandatech's Avatar
    Redpandatech is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Guatemala
    Device
    Bold 9000
    OS
    5.0.0.411
    Posts
    12

    Same problem in Guatemala with Claro

    Did you manage to solve this successfully? Would really appreciate some assistance.
    How exactly do I take the books from my previous Bold and copy them into the Storm? Is that what you need to do?

    Sometimes I get EDGE back but no browser....help!
    Last edited by Redpandatech; 01-04-2010 at 01:06 PM.



  6. #6
    Redpandatech's Avatar
    Redpandatech is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Guatemala
    Device
    Bold 9000
    OS
    5.0.0.411
    Posts
    12
    Transfered my service books from Bold to Storm and immediately got my browser back.

    Has anyone been able to get it to 3G or EDGE is as far as it gets?
    Do you have to modify the pESN(dec),(hex) or leave it as it is?

  7. #7
    rcocchiararo's Avatar
    rcocchiararo is offline BlackBerryOS Inspired Follow rcocchiararo On Twitter
    Join Date
    Nov 2009
    Location
    Argentina
    Device
    9700
    OS
    .442
    Posts
    147
    i stoped messing with the service books since .428 fixed everything for me.

    And the CDMA menu (#000000) is ALL useless except for the first line (the one for setting your phone number).

    Unless your carrier has CDMA or GSM 2100MHZ 3g band, EDGE is as far as you go.

  8. #8
    Redpandatech's Avatar
    Redpandatech is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Guatemala
    Device
    Bold 9000
    OS
    5.0.0.411
    Posts
    12
    Thanks, I'm on .436 now and it's working great, even though it stays on edge most of the time and not on EDGE.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •