How To Fix MMS/Browser On T-Mobile/ATT With Crackutil
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 21

Thread: How To Fix MMS/Browser On T-Mobile/ATT With Crackutil

  1. #1
    Neolantis's Avatar
    Neolantis is offline BlackBerryOS Grand Master Follow Neolantis On Twitter
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Massachusetts
    Posts
    2,578
    Liked
    189 times

    How To Fix MMS/Browser On T-Mobile/ATT With Crackutil

    pltaylor gets all the credit for this from Crackberry, I just combined both the carriers in one thread for simplification.

    Please see attachments below for your carriers Service Books.

    Download/Save the Service Books to your desktop, right click on the Zip file and select "Extract All". Inside is one .ipd file. You'll come back to it in Step 2.

    T-Mobile_servicebooks.zip

    AT&T_servicebooks.zip


    STEP #1



    Connect the Storm (and leave connected throughout the procedure) to pc and open CrackUtil. Enter your password if you use one. Select the File Manipulation Tab, and then select Retrieve File Listing. Scroll down until you see the module net_rim_bb_browser_daemon Click on it and select "Remove File From Device?. You will get a Grid Index Out of Range message at this point. That's normal, close CrackUtil. The Storm will be in the process of rebooting and may have an "Uncaught Exception Error" This is normal.



    STEP #2



    Now, Open Desktop Manager and go to Back up and Restore>Advanced. You will see the Storm's databases in the box on the right. Over the box on the left, select File>Open. Locate and Double click on the Service books .ipd file you downloaded and extracted earlier. They should now be in the left box. Single click to highlight them in the left box and hit the bottom of the two middle buttons to transfer them to the Storm. When that is done, return to the Main Menu, then close Desktop Manager.



    STEP #3



    Open CrackUtil. Go to the File Manipulation Tab, select Load File to Device. A window will open containing the net_rim_bb_browser_daemon module you removed. Double click on it to replace it. When that?s done you can Exit CrackUtil. You can now disconnect from pc. The Storm will be in the process of rebooting.



    You should have a Fully Functional Browser now. Resend your email service books from your carrier to restore your email.
    T-Mobile- http://www.t-mobile.com/bis/
    AT&T- http://www.att.blackberry.com/


    Also you need TCP configurations in Options>Advanced Options>TCP.
    For T-Mobile the APN should say wap.voicestream.com. Nothing under user name or password.
    For AT&T the APN should say wap.cingular Username: WAP@CINGULARGPRS.COM Password: CINGULAR1

    If you are using an unlocked Verizon Storm and have "Activation Required" on your home screen or your phone number displays incorrectly, Dial # # 000000 (Send). In the Menu add your phone number and select save. The device will reboot and activate.


    Click the Like button to thank me.
    Retired Administrator--I never try anything, I just do it.....Wanna try me?--


  2. #2
    abicruz is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Sep 2009
    PIN
    210431ff
    Device
    blackberry storm 9500
    OS
    v5.0.0.216
    Posts
    6
    Liked
    0 times
    ok ill try that that thank you.
    what about the issue with not being able to download any app?
    comes up with error 907 invalid cod, whats that?

  3. #3
    miken83 is offline BlackBerryOS Noobie Follow miken83 On Twitter
    Join Date
    Oct 2009
    Device
    Bold 9000
    OS
    4.6.0.301
    Posts
    4
    Liked
    0 times
    I have done this fix, and my browser is now up and working. However, my media player no longer works. Am I the only one with this issue? Is there a fix for this bug?

    Thanks

  4. #4
    tom815 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Oct 2009
    Device
    tour
    Posts
    1
    Liked
    0 times
    i have an unlocked blackberry tour from sprint. I tried several times to get the browser up a running with no luck. Is there another way to get it working. ive tried your fix but couldnt get it to work

  5. #5
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by tom815 View Post
    i have an unlocked blackberry tour from sprint. I tried several times to get the browser up a running with no luck. Is there another way to get it working. ive tried your fix but couldnt get it to work
    Could you please provide more info on your situation? Need to know what happened when you tried this and the following:

    • Your carrier
    • OS version
    • DM version
    • Windows version

  6. #6
    scoot05redss is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Aug 2009
    PIN
    249e6425
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.238
    Posts
    34
    Liked
    0 times
    I'm using a bold on 5.0.0.238 on AT&T and I've tried the browser fix 10 times and I cannot get my browser back. It's there it's just locked to media net! I'm trying to do it with Crackutil and DM 5.0. On Windows XP sp3! Any ideas guys? Thanks

  7. #7
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by scoot05redss View Post
    I'm using a bold on 5.0.0.238 on AT&T and I've tried the browser fix 10 times and I cannot get my browser back. It's there it's just locked to media net! I'm trying to do it with Crackutil and DM 5.0. On Windows XP sp3! Any ideas guys? Thanks
    I could be wrong, but it could be an issue related to OS 5.0...

  8. #8
    scoot05redss is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Aug 2009
    PIN
    249e6425
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.238
    Posts
    34
    Liked
    0 times
    I know it was an issue and everyone me to this fix to get the browser back. And it was working perfectly. But yesterday I did a wipe and after that , no more browser. Tried the fix again and again. And now I can't get my browser back like it was before. IDK Maybe I'll just have to hold off until RIM releases 5.0! I use opera the most anyway!

  9. #9
    kewlaruba is offline BlackBerryOS Enthusiast Follow kewlaruba On Twitter
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Oranjestad, Aruba
    PIN
    Just Ask
    Device
    Torch 9800
    OS
    6.0.0.570
    Posts
    87
    Liked
    7 times
    Service provider not T-mo/ATT, can I do the same procedure?

  10. #10
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by scoot05redss View Post
    I know it was an issue and everyone me to this fix to get the browser back. And it was working perfectly. But yesterday I did a wipe and after that , no more browser. Tried the fix again and again. And now I can't get my browser back like it was before. IDK Maybe I'll just have to hold off until RIM releases 5.0! I use opera the most anyway!
    I'm not an expert with this particular fix. Have you tried the normal register HRT and resend service books as well? Or maybe resending service books is the problem...

    Quote Originally Posted by kewlaruba View Post
    Service provider not T-mo/ATT, can I do the same procedure?
    Not sure, but you could give it a shot.

  11. #11
    scoot05redss is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Aug 2009
    PIN
    249e6425
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.238
    Posts
    34
    Liked
    0 times
    Yes I've tried both, even tried resending the service books through BIS site. IDK I'm think I need to wipe and reinstall and try again! It's not that big of a deal, but I def likie having my blackberry browser so I can use it on WIFI!

  12. #12
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by scoot05redss View Post
    Yes I've tried both, even tried resending the service books through BIS site. IDK I'm think I need to wipe and reinstall and try again! It's not that big of a deal, but I def likie having my blackberry browser so I can use it on WIFI!
    What carrier are you on?

  13. #13
    scoot05redss is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Aug 2009
    PIN
    249e6425
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.238
    Posts
    34
    Liked
    0 times
    Sorry it took so long, I'm on AT&T. I've tried removing the existing service books before loading the new ones and everything! Still no luck!

  14. #14
    sunkast Guest
    Yeah try a wipe and reload.

  15. #15
    scoot05redss is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Aug 2009
    PIN
    249e6425
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.238
    Posts
    34
    Liked
    0 times
    Sorry it took so long to replay. But yes I did a COMPLETE Wipe (essentially bricked) and reload and now it's back after I did the fix again! Thanks for your guy's suggestions!

  16. #16
    syllableslayer is offline BlackBerryOS Noobie Follow syllableslayer On Twitter
    Join Date
    Dec 2009
    PIN
    30C6A482
    Device
    9630 (TOUR)
    OS
    4.7.1.64
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Windows 7?

    I've been trying for the longest to try to get my 9630 working with T-mobile... my information is as follows:

    Device: 9630 (TOUR)
    OS: 4.7.1.61 (Platform 4.1.0.81)
    Service Provider: T-mobile USA
    Plan: Even more Plus (500 min) Full text web bis
    Desktop Manager: 5.0.1
    PC OS: Windows 7 Pro
    PIN: 30C6A482

    My problem is that CrackUtil will not recognize my blackberry OS. I have set up the program to run as administrator in configurations, and wiped my device prior to joining tmobile yesterday. They have tried sending service books to me, the BIS email works as well as BBM though the MMS and browser fails to start up just like the op.

    How can i help the situation if i use windows 7 pro?

    PLEASE contact me at my pin if you have any suggestions. It would be VERY much appreciated.

    Thanks in advance,
    rj

  17. #17
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Quote Originally Posted by syllableslayer View Post
    I've been trying for the longest to try to get my 9630 working with T-mobile... my information is as follows:

    Device: 9630 (TOUR)
    OS: 4.7.1.61 (Platform 4.1.0.81)
    Service Provider: T-mobile USA
    Plan: Even more Plus (500 min) Full text web bis
    Desktop Manager: 5.0.1
    PC OS: Windows 7 Pro
    PIN: 30C6A482

    My problem is that CrackUtil will not recognize my blackberry OS. I have set up the program to run as administrator in configurations, and wiped my device prior to joining tmobile yesterday. They have tried sending service books to me, the BIS email works as well as BBM though the MMS and browser fails to start up just like the op.

    How can i help the situation if i use windows 7 pro?

    PLEASE contact me at my pin if you have any suggestions. It would be VERY much appreciated.

    Thanks in advance,
    rj
    have you tried using BBSAK?

  18. #18
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    Here is a link to it incase you havent.

    http://www.blackberryos.com/forums/b...ing-bbsak.html

    I know this has worked with people that haven't been able to use this.

  19. #19
    coldcrush1 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Jan 2010
    Device
    storm
    OS
    5
    Posts
    1
    Liked
    0 times

    Install crackutil

    I JUST SAVED $20 A MONTH USING THIS TUTORIAL NOW I DON'T NEED T MOBILE'S OVER PRICED BLACKBERRY DATA PLAN, I JUST KEEP USING THE REGULAR DATA PLAN AND I HAVE FULL WEB SERVICE ON MY STORM THANKS pltaylor!!

  20. #20
    ithegenius is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Aug 2010
    Device
    9630
    OS
    5.0
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    will this give me 3g speeds? is it anything like using the tour on boost?

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •