Desktop Manager Not recognizing BB - RESOLVED - Page 4
Page 4 of 4 FirstFirst ... 234
Results 61 to 71 of 71

Thread: Desktop Manager Not recognizing BB - RESOLVED

  1. #61
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    try using bbsak to run the loader




  2. #62
    noelfales's Avatar
    noelfales is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Mar 2009
    Device
    storm
    OS
    114 hybrid
    Posts
    65

    Connection Problem

    Quote Originally Posted by jnepsa View Post
    try using bbsak to run the loader
    Tried that about 14 hours ago

  3. #63
    olta777 is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Device
    VZW Droid
    OS
    Custom ROM
    Posts
    4,702
    Wirelessly posted

    Quote Originally Posted by noelfales
    Quote Originally Posted by jnepsa View Post
    try using bbsak to run the loader
    Tried that about 14 hours ago
    Noelfales, I would recommend trying a different usb or a different pc may be just for the load?

    When you go to c: program files>common files>research in motion> shared>loader files, do you see os files in there? Ie cdma, java and alx files? Just want to make sure the os is properly installed on your pc.

  4. #64
    noelfales's Avatar
    noelfales is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Mar 2009
    Device
    storm
    OS
    114 hybrid
    Posts
    65

    Connection problem partially resolved

    Quote Originally Posted by jnepsa View Post
    Do you have BBSAK? and if I repeat steps you went through with olta let me know.

    Well I took my unit to verizon and persuaded them to give me a new one (with Verizon's 148 installed and working)

    Came back and ran DM ver 4.7, and lo and behold it connected showing the new pin. - I was able to restore the backup I made when initially trying to load 230 at the beginning of all this - thus got back contacts and other stuff I really needed BUT I still can't run the ap loader by executing the file directly (double click and nothing happens) or by using BBSAK 'load application' or by going through DM (get a message there saying 'a fatal error occurred when trying to upgrade')

    So now I can see that its something other than a connection failure because both BBSAK and DM seem to connect - I just can't run the ap loader . And because of that, I can't restore my third party aps. BBSAK created one alx file for all my third party backup. Is there a way to manually move that file into the operating system??

    ANY THOUGHTS???
    Last edited by noelfales; 09-24-2009 at 07:10 PM.

  5. #65
    cruznthru's Avatar
    cruznthru is offline BlackBerryOS Addict
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Atlanta, GA
    Device
    9650 & 9530
    Posts
    793
    Quote Originally Posted by noelfales View Post
    Well I took my unit to verizon and persuaded them to give me a new one (with Verizon's 148 installed and working)

    Came back and ran DM ver 4.7, and lo and behold it connected showing the new pin. - I was able to restore the backup I made when initially trying to load 230 at the beginning of all this - thus got back contacts and other stuff I really needed BUT I still can't run the ap loader by executing the file directly (double click and nothing happens) or by using BBSAK 'load application' or by going through DM (get a message there saying 'a fatal error occurred when trying to upgrade')

    So now I can see that its something other than a connection failure because both BBSAK and DM seem to connect - I just can't run the ap loader . And because of that, I can't restore my third party aps. BBSAK created one alx file for all my third party backup. Is there a way to manually move that file into the operating system??

    ANY THOUGHTS???
    What BlackBerry device Operating System do you have installed on your computer?

  6. #66
    brohlijk's Avatar
    brohlijk is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    May 2009
    Location
    N.J
    PIN
    304A4802
    Device
    storm
    OS
    .148
    Posts
    226
    Quote Originally Posted by olta777 View Post
    Wirelessly posted



    Brohlijk, please make sure your mass storage mode is enabled.
    it is olta
    Baby you spaguetti?

  7. #67
    brohlijk's Avatar
    brohlijk is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    May 2009
    Location
    N.J
    PIN
    304A4802
    Device
    storm
    OS
    .148
    Posts
    226
    I even went back to the stock .148 and my pc still doesnt recognize the storm,
    Baby you spaguetti?

  8. #68
    olta777 is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Device
    VZW Droid
    OS
    Custom ROM
    Posts
    4,702
    Wirelessly posted

    Quote Originally Posted by brohlijk
    I even went back to the stock .148 and my pc still doesnt recognize the storm,
    Have you tried a different usb?

  9. #69
    MASERATIGUY is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    May 2009
    Location
    Milwaukee/Chicago/Mosul
    PIN
    30657F77
    Device
    STORM 9530
    OS
    .148
    Posts
    45

    Unresolved connection issue

    I have read through the posts and have tried everything an my BBD still will not connect, and is not recognized by my computer or DM. I had recently upgraded to a 5.0 version but not sure as it was direct from BB thru DM, as well as upgrading to DM 5.0; after the upgrade I had issues with the horizontal screen and loading my service books as it's an unlocked 9530 used on ATT Net. I started having connection issues would connect when it wanted to; I also had these issues when I was running v.148 an the V7 hybrid. I decided to just downgrade and go back to what I knew worked and felt comfortable with; so after finally getting BBSAK but not DM to connect I did a wipe. I am now unable to connect to ither BBSAK, DM or even in the Uploaded, my BBD is also not recognized on my laptop. I have tried %appdata% and removed the intelsync, vendor files are removed, ensured my hubs are working, have performed batt pulls and so on. Also if I open DM 5.0 it "freezes" and states initializing BB DM then comp shows it is still responding; but if I run as Admin DM will open in a few seconds.

    At the moment my BBD is at the 507 screen, I am running DM 5.0, laptop is running Win7 64 bit. I am at a total loss here.

  10. #70
    MePascal's Avatar
    MePascal is offline BlackBerryOS Champion Follow MePascal On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    @MASERATIGUY

    This is the best advice I can give you. This will also speed up your issue with trying to reconnect to your BlackBerry.
    Find a PC or a laptop that is running Windows XP. Plain and simple. I assure you that this will eliminate most of your connectivity issues.
    If you are unable to utilize a PC/laptop with XP then I may have one more trick up my sleeve but I don't know that it will work with Win7.

  11. #71
    MASERATIGUY is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    May 2009
    Location
    Milwaukee/Chicago/Mosul
    PIN
    30657F77
    Device
    STORM 9530
    OS
    .148
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by MePascal View Post
    @MASERATIGUY

    This is the best advice I can give you. This will also speed up your issue with trying to reconnect to your BlackBerry.
    Find a PC or a laptop that is running Windows XP. Plain and simple. I assure you that this will eliminate most of your connectivity issues.
    If you are unable to utilize a PC/laptop with XP then I may have one more trick up my sleeve but I don't know that it will work with Win7.

    All my laptops have Win7 on them.

Page 4 of 4 FirstFirst ... 234

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •