Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 8 of 25

  1. #1
    electrosam is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    May 2011
    Device
    Curve 3G 9300
    OS
    OS V6
    Posts
    10

    Weird Connectivity Issue

    Hello !

    I have BlackBerry Curve 3G 9300 Retail India (Factory Unlocked) phone.

    I am using Vodafone network without BIS/BES plan. I have generic data plan active.

    So far with APN "www" without username and password, I was able to use all applications in BlackBerry except BBM.

    All apps were getting access to EDGE/GPRS via www apn or by WiFi.

    Since 2 days I have having issues with connectivity.

    Firstly, everthing works fine. After some time, say 3-4 hours, BlackBerry does not allow connection of any app to internet via www APN or even WiFi. Only Browser works with GPRS/EDGE or WiFi.

    But not any app gets access to internet.

    It shows this error-

    "Verify your network connections and try again" or "This program requires a working data connection. Please check your signal stength".

    But Browser does work properly. Above error is also shown even when Phone is connected to WiFi.

    Now in troubleshooting, I tried Turning Off and On network, turning off and on device but this does not help.

    Only thing help is "Full Reboot" by battery pull or Alt+Shift+Del.

    After full reboot, everything again works fine but for say 3-4 hours. Again it shows connectivity issue.

    I don't think this is network issue because native Browser opens pages when that problem occurs for apps.

    Also even with WiFi connected, same thing happens.

    So I guess there is some issue with the device software.

    I am running OS V6 on my Curve 3G.

    Could it be a hardware issue ?

    I also tried re-installing OS V6, problem still remains

    Please help me out !



  2. #2
    Youssef's Avatar
    Youssef is offline Forum Moderator Follow Youssef On Twitter Add Youssef on Facebook Add Youssef on Google+ Add Youssef on Linkedin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cairo, Egypt
    Device
    Z10-1
    OS
    10.2.1.3247
    Carrier
    Etisalat
    Posts
    543
    In my opinion , it may be a device software problem ! because when you do a battery pull , all goes right for 3-4 hours !
    So my 1st question : Did you use to re-install the same build of OS !?
    My 2nd question is : Which version of OS 6 do you have on your Curve 3G 9300 ?
    Last edited by Youssef; 05-02-2011 at 02:48 AM.


  3. #3
    electrosam is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    May 2011
    Device
    Curve 3G 9300
    OS
    OS V6
    Posts
    10
    Yes, I did tried reinstalling current OS again.

    Version is 6/0 Bundle 2115
    V6.0.0.480
    Platform 6.6.0.151



  4. #4
    Joe Jerde's Avatar
    Joe Jerde is offline Owner | President Follow Joe Jerde On Twitter Add Joe Jerde on Facebook Add Joe Jerde on Google+ Add Joe Jerde on Linkedin
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Phoenix, AZ
    Device
    BlackBerry Z10
    OS
    10.0.9.2743
    Carrier
    Verizon
    Posts
    7,927
    Also, might there be some apps you installed that are causing issues?

  5. #5
    electrosam is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    May 2011
    Device
    Curve 3G 9300
    OS
    OS V6
    Posts
    10
    The apps affected by issue are all apps except Native Browser.
    For eg. Gmail App, Opera Mini, Google Maps, BB App World, etc.

    You might want to take a look at this discussion-

    forums.crackberry.com/f216/weird-connectivity-issue-609367



  6. #6
    Joe Jerde's Avatar
    Joe Jerde is offline Owner | President Follow Joe Jerde On Twitter Add Joe Jerde on Facebook Add Joe Jerde on Google+ Add Joe Jerde on Linkedin
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Phoenix, AZ
    Device
    BlackBerry Z10
    OS
    10.0.9.2743
    Carrier
    Verizon
    Posts
    7,927
    Quote Originally Posted by electrosam View Post
    The apps affected by issue are all apps except Native Browser.
    For eg. Gmail App, Opera Mini, Google Maps, BB App World, etc.

    You might want to take a look at this discussion-

    forums.crackberry.com/f216/weird-connectivity-issue-609367
    Try going to Options... Device... Advanced System Settings... Host Routing Table... and hit the menu button and select 'Register Now'.

  7. #7
    Joe Jerde's Avatar
    Joe Jerde is offline Owner | President Follow Joe Jerde On Twitter Add Joe Jerde on Facebook Add Joe Jerde on Google+ Add Joe Jerde on Linkedin
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Phoenix, AZ
    Device
    BlackBerry Z10
    OS
    10.0.9.2743
    Carrier
    Verizon
    Posts
    7,927
    Quote Originally Posted by electrosam View Post
    Yes, I did tried reinstalling current OS again.

    Version is 6/0 Bundle 2115
    V6.0.0.480
    Platform 6.6.0.151
    Did you do a clean install? Which means to wipe the device clean before installing the OS.

  8. #8
    Youssef's Avatar
    Youssef is offline Forum Moderator Follow Youssef On Twitter Add Youssef on Facebook Add Youssef on Google+ Add Youssef on Linkedin
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    Cairo, Egypt
    Device
    Z10-1
    OS
    10.2.1.3247
    Carrier
    Etisalat
    Posts
    543
    Quote Originally Posted by Joe Jerde View Post
    Did you do a clean install? Which means to wipe the device clean before installing the OS.
    In Addition for what Joe had said , you can get the latest Official OS 6 here


Page 1 of 4 123 ... LastLast

Similar Threads

  1. Weird issue with .461 :
    By therealaru in forum 9780 Operating Software
    Replies: 6
    Last Post: 02-24-2011, 08:32 PM
  2. Weird issue with Social Feeds app
    By wallcrawler in forum BlackBerry Torch 9800
    Replies: 1
    Last Post: 08-18-2010, 01:02 PM
  3. Weird issue with TweetGenius
    By rajones19 in forum BlackBerry Apps
    Replies: 9
    Last Post: 11-02-2009, 05:30 PM
  4. Very Slow Connectivity
    By sbain1 in forum BlackBerry Storm 9530/9500
    Replies: 6
    Last Post: 07-18-2009, 03:09 PM
  5. Internet Connectivity Monitoring
    By sunkast in forum Off Topic Discussion
    Replies: 3
    Last Post: 06-27-2009, 10:13 AM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •