Desperately Seeking Solution-Lost BES Corp Email Since Upgrading to 5.0.0.328
Results 1 to 16 of 16

Thread: Desperately Seeking Solution-Lost BES Corp Email Since Upgrading to 5.0.0.328

  1. #1
    UKJay43's Avatar
    UKJay43 is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    So Cal
    PIN
    3049943B
    Device
    Blackberry Storm 9530
    OS
    4.7.0.114
    Posts
    53
    Liked
    0 times

    Desperately Seeking Solution-Lost BES Corp Email Since Upgrading to 5.0.0.328

    If anybody could offer some suggestions or a solution, I would be grateful.

    I installed 5.0.0.328 on Sunday night right from Verizon's site. (Used Loader and didn't shrink)

    Wiped clean and installed over. Everything was fine but I was unable to receive my Exchange Company Email and still can't to this minute.

    I've spoken to my IT Folks and they say it shows my Storm is connecting with the BES just fine. I've also called VZW and they show nothing wrong on their end either.

    I've actually gone back to 5.0.0.230 and still no Corp Email. I've resent Service Books and am able to receive Gmail fine. Everything else works fine as well. Just no corp email. It's KILLING ME! I'm a useless sales guy without receiving and responding to customers in quick fashion.

    I'm this close to giving up on BB altogether and going to get an iPhone. (especially after reading the PANNED reviews of the Storm 2).

    I would appreciate your help. I've googled my issue and can't seem to find a solution.

    Thank You! Keep me from leaving BB!




  2. #2
    manofice's Avatar
    manofice is offline BlackBerryOS Addict
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Charlotte
    Device
    Bold 9930
    OS
    7.0.0.353
    Posts
    701
    Liked
    3 times
    tell your IT folks it's their job to help you, lol.

    Have them set a enterprise activation pw and run through the activation

    Or have IT move you from one BEs to another, OR clear you PIM data and try activating again.

    or worst case, have them delete you from the BES and readd you
    Running BB 9930 7.0.0.353
    BlackBerry Certified Support Specialist (v5.0)

  3. #3
    cj100570's Avatar
    cj100570 is offline BlackBerryOS Inspired Follow cj100570 On Twitter
    Join Date
    Jul 2009
    Location
    Planet Earth
    PIN
    306051B3
    Device
    Storm 9530
    OS
    .328
    Posts
    132
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by UKJay43 View Post
    If anybody could offer some suggestions or a solution, I would be grateful.

    I installed 5.0.0.328 on Sunday night right from Verizon's site. (Used Loader and didn't shrink)

    Wiped clean and installed over. Everything was fine but I was unable to receive my Exchange Company Email and still can't to this minute.

    I've spoken to my IT Folks and they say it shows my Storm is connecting with the BES just fine. I've also called VZW and they show nothing wrong on their end either.

    I've actually gone back to 5.0.0.230 and still no Corp Email. I've resent Service Books and am able to receive Gmail fine. Everything else works fine as well. Just no corp email. It's KILLING ME! I'm a useless sales guy without receiving and responding to customers in quick fashion.

    I'm this close to giving up on BB altogether and going to get an iPhone. (especially after reading the PANNED reviews of the Storm 2).

    I would appreciate your help. I've googled my issue and can't seem to find a solution.

    Thank You! Keep me from leaving BB!

    Could this be at the root of your issue; BES Admins – Required Updates to Firewall & BES Configurations | BerryReview.com
    [SIGPIC][/SIGPIC]
    "Semper Paratus"

  4. #4
    chrys7 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    NEW YORK
    PIN
    304f8f45
    Device
    Blackberry Storm
    OS
    4.7.0.109
    Posts
    33
    Liked
    2 times
    Quote Originally Posted by cj100570 View Post
    Doubtful..I am running BES 4.6, Upgraded my Storm to Official VZ 5.0.238
    When upgrade was done it Auto started an activation on my acct.

    Bottom line you have to do an Ent Act. anytime you wipe a BB on a Bes Server.

  5. #5
    jnepsa's Avatar
    jnepsa is offline BlackBerryOS Wizard
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    ohio
    PIN
    ch me then
    Device
    9550 Storm 2
    OS
    5.0.0.428
    Posts
    4,387
    Liked
    5 times
    If you read the article it says upcoming, not already happened too

  6. #6
    wallcrawler is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Oct 2009
    Device
    Torch 9800
    OS
    6.0.0.600
    Posts
    42
    Liked
    1 times

    Idiots.

    Sounds like your BES admins are idiots -- you need to have your activation password reset and you need to re-activate.

    Frankly though, I would recommend always starting fresh when you wipe-then-upgrade. Have them completely delete and then recreate your BES account. You'll lose stuff like config backups, but my own personal choice is to reinstall and reconfigure everything from scratch every time anyway. It forces you to discover and learn what's changed with the new OS.

    Keep in mind as well that if you don't have them recreate your account, if all you do is activate then you'll only get new email from this point forward.

  7. #7
    bartman is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    May 2009
    Posts
    7
    Liked
    0 times
    Personally I use DM to upgrade my OS, and have it connect to my corp.mail system through our vpn. This will automatically start the enterprise activation after the OS has been upgraded.

    Your BES admin need to reset your activation and give you a password for OTA Enterprise Activation. As they see your BB connecting to the BES but no mails are coming in, I would suggest they delete your state database and create a new one before you activate.

  8. #8
    5 Liter Eater's Avatar
    5 Liter Eater is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    9800
    OS
    .246
    Posts
    39
    Liked
    0 times
    I was able to EA after the .328 upgrade and everything worked fine. A few days later I stopped receiving company e-mail. I am the BES admin so that helped. I tried another EA which completed but no dice. Tried bounching the services and agents, no dice. Others on the server were fine. I removed myself from the BES, re-added and re-EA'ed and all has been well since.

    I actually think I narrowed it down to changing the mobile network settings from Global to 1XEV which seemed to have told the BES that I was on the Vodaphone carrier.

    But removing and re-adding the user from the BES (then an EA) seems to be the best bet for fixing issues like yours.

  9. #9
    UKJay43's Avatar
    UKJay43 is offline BlackBerryOS Enthusiast
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    So Cal
    PIN
    3049943B
    Device
    Blackberry Storm 9530
    OS
    4.7.0.114
    Posts
    53
    Liked
    0 times

    Thanks for your Answer!

    Quote Originally Posted by 5 Liter Eater View Post
    I was able to EA after the .328 upgrade and everything worked fine. A few days later I stopped receiving company e-mail. I am the BES admin so that helped. I tried another EA which completed but no dice. Tried bounching the services and agents, no dice. Others on the server were fine. I removed myself from the BES, re-added and re-EA'ed and all has been well since.

    I actually think I narrowed it down to changing the mobile network settings from Global to 1XEV which seemed to have told the BES that I was on the Vodaphone carrier.

    But removing and re-adding the user from the BES (then an EA) seems to be the best bet for fixing issues like yours.
    Thank you for your reply. What does "EA" mean?

    I just deleted everything off my PC including DM and reinstalled DM 5.0 and 4.7.0.167.

    And now I'm getting a "Status: Initializing Activation (Desktop)" and it just hangs there. I've even pulled the battery 3x. Still the same issue.

    My IT People are raving buffoons. They have told me they already took me off and re-added me. I'll tell them to do it again.

    I'm this close to getting an iPhone and saying Goodbye Forever!

  10. #10
    sunkast Guest
    I think it stands for Enterprise Activation, but I could be mistaken.

  11. #11
    manofice's Avatar
    manofice is offline BlackBerryOS Addict
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Charlotte
    Device
    Bold 9930
    OS
    7.0.0.353
    Posts
    701
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by sunkast View Post
    I think it stands for Enterprise Activation, but I could be mistaken.
    You are correct. His IT people don't sound like they know what their doing at all...
    Last edited by manofice; 10-28-2009 at 10:34 AM.
    Running BB 9930 7.0.0.353
    BlackBerry Certified Support Specialist (v5.0)

  12. #12
    BocaZ06 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Liked
    0 times

    Love how quickly you like to call us idiots

    I doubt that the problems these people are having are due to their BES admins being idiots. There has to be some kind of bug on 328 on the Storm that is causing emails to stop.

    It has happened to every Storm I have upgraded in my company to .328, what happens is that inside of BB Manager on the BES, where you select which folders to redirect to the device, the INBOX gets unchecked, thus emails stop coming in.

    Out of 4 Storms I have upgraded, all 4 have done this, anywhere from 1-3 times so far, just randomly happens as far as I have seen. The other 4 Storms in the company that are on the old OS aren't doing this.

    I will have to get with RIM about this, will post if they find a solution, otherwise all the phones have to go back to the old OS.

  13. #13
    manofice's Avatar
    manofice is offline BlackBerryOS Addict
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Charlotte
    Device
    Bold 9930
    OS
    7.0.0.353
    Posts
    701
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by BocaZ06 View Post
    I doubt that the problems these people are having are due to their BES admins being idiots. There has to be some kind of bug on 328 on the Storm that is causing emails to stop.

    It has happened to every Storm I have upgraded in my company to .328, what happens is that inside of BB Manager on the BES, where you select which folders to redirect to the device, the INBOX gets unchecked, thus emails stop coming in.

    Out of 4 Storms I have upgraded, all 4 have done this, anywhere from 1-3 times so far, just randomly happens as far as I have seen. The other 4 Storms in the company that are on the old OS aren't doing this.

    I will have to get with RIM about this, will post if they find a solution, otherwise all the phones have to go back to the old OS.
    When I had my storm 1 running this OS my BES email was working perfectly fine.
    Running BB 9930 7.0.0.353
    BlackBerry Certified Support Specialist (v5.0)

  14. #14
    BocaZ06 is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    Nov 2009
    Posts
    2
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by manofice View Post
    When I had my storm 1 running this OS my BES email was working perfectly fine.

    All 8 of our Storm1s were working fine on BES until 4 of them got updated to 5.0.0.328, since all of them, except mine (hybrid) have been having the issue I stated. The inbox on the persons account becomes unchecked randomly and they stop receiving emails.

  15. #15
    Rellims's Avatar
    Rellims is offline BlackBerryOS Fanatic Follow Rellims On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Denver
    PIN
    EAPPLE...Y
    Device
    9550
    OS
    5.0.whatever is newe
    Posts
    1,102
    Liked
    5 times
    I dont think its .328. I ran that on my S1 with BES just fine. It auto activated just like every other upgrade, leak, etc.
    See all of my free themes by clicking
    HERE
    Follow me on Twitter @1rellims

  16. #16
    5 Liter Eater's Avatar
    5 Liter Eater is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    9800
    OS
    .246
    Posts
    39
    Liked
    0 times
    Not sure it's the same problem but I had an issue that popped up twice after going to 5.x releases. I was getting BES email just fine and then it would stop. The first time I just removed and re-added myself to the BES and did and EA and it worked for a few weeks and then happened again. This time I noticed it was still syncing my sent items but not my inbox. After calling RIM we found that my ID had been changed to only sync my sent items. They said that MR7 for BES 4.1.6 addressed a bug where a device could send a malformed packet to the BES that changed the folder redirection to not include the inbox. Since installing MR7 I have not seen this.

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •