Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 8 of 26

  1. #1
    Drukan's Avatar
    Drukan is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    PHX , AZ
    Device
    9530
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    288

    Question USB connection causes REBOOT on .230H

    OK so I finally took the leap to 5.0... I did everything by the book... uninstall previouus, install .191, install .230 over it , back up/wipe/ load...

    Now i cant get any USB connection to my PC. If i plug/ unplug/plug/ unplug... over n over eventually i get the auto play to pop up ... DM recognizes, and BAM instant phone reboot!
    Now the kicker is.. i goto My Computer while plugged in, and it shows the 2 blackberry "removable" drives... but they're black (empty).
    DM, and BBSak Both will not connect.... via USB...
    Successfully connected to DM though via BlueTooth, and was able to transfer contacts etc...

    Any ideas on why my USB went to shit???
    (fyi, downloading the latest USB drivers from RIM.. Install says DM is newer than what im installing)

    EDIT: attempting Uninstalll/ reinstall of DM ...
    Last edited by Drukan; 09-22-2009 at 10:45 PM.



  2. #2
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Have not heard of this Drukan? Let me know how the reinstall of DM goes. I will see what I can find in the mean time

  3. #3
    Cal-El is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    9530 Storm
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    22
    I have noticed that you do get two drives under USB, one the phone and one the memory card, this happens when you have the phone set to enable mass storage when connected to computer! Have you checked this setting? It is in options\memory!
    Last edited by Cal-El; 09-22-2009 at 11:17 PM.



  4. #4
    Drukan's Avatar
    Drukan is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    PHX , AZ
    Device
    9530
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    288
    OK so i reinstalled DM...

    When it goes to install USB drivers, it installs all but "blackberry SmartPhone" when it gets to this one it says "failed". Yet when i goto my Device Manager, it shows it there, and says that the driver for it is installed. "update driver" returns with the device driver installed is up to date. SO this seems to be the issue... now how to FIX it...

    EDIT: another unplug/plugin... and it attempted to install driver... a second driver popped up and installed, as phone rebooted. the other failed as "device unplugged"

    Also getting a MSG sayin that "the USB charging current is not sufficient"

    THIS REALLY BLOWS.... I CANT WIPE IT AND GO BACK TO .151 if i CANT CONNECT TO MY PC !!!!!!!!!!!
    Last edited by Drukan; 09-22-2009 at 11:33 PM.

  5. #5
    Cal-El is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    9530 Storm
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    22
    I did get the error about USB charging current, try this, plug it into your wall charger and see what happens, when I did, I got the error so I kept pluging it in then unplugging it and after a few times it started charging normaly. try that and if it can charge normaly maybe then it will sync again!



  6. #6
    Drukan's Avatar
    Drukan is offline BlackBerryOS Gifted
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    PHX , AZ
    Device
    9530
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    288
    Quote Originally Posted by Cal-El View Post
    I did get the error about USB charging current, try this, plug it into your wall charger and see what happens, when I did, I got the error so I kept pluging it in then unplugging it and after a few times it started charging normaly. try that and if it can charge normaly maybe then it will sync again!
    It charges fine with wall charger... still no luck via usb... ive unplugged/plugged.. probably 50 times by now... but thanx ...

  7. #7
    Neolantis's Avatar
    Neolantis is offline BlackBerryOS Grand Master Follow Neolantis On Twitter
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Massachusetts
    Posts
    2,578
    That is wierd...I have not had that issue as of yet.

    Maybe wiping the phone and trying again as much as it is a bummer to do.

  8. #8
    Cal-El is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Sep 2009
    Device
    9530 Storm
    OS
    5.0.0.323
    Posts
    22
    Quote Originally Posted by Drukan View Post
    It charges fine with wall charger... still no luck via usb... ive unplugged/plugged.. probably 50 times by now... but thanx ...
    Thats weird! Have you tried to force load .151 on there, by taking out the battery then flashing through the loader?
    Dont forget to put the battery back in before it goes to the first "waiting for device initilization"
    Last edited by Cal-El; 09-22-2009 at 11:59 PM.

Page 1 of 4 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •