Page 18 of 31 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast
Results 137 to 144 of 244

  1. #137
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Virginia Beach
    PIN
    stripes on
    Device
    8330 / 9530 / M
    OS
    VZW official Curve O
    Posts
    501
    Quote Originally Posted by sandman1987 View Post
    Great write up Tommy!
    Thanks for the kind words everyone! :cool2:



  2. #138
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bend, OR
    Device
    Storm 9530
    OS
    BBC Hybrid V8.5
    Posts
    67
    I just finished installing v8.5 and (once again) lost my Ring Tones/Alerts menu. This happened to me on an earlier hybrid and I did a wipe with BBSAK and re-install and the menu came back. This time I started with a wipe, installed 8.5 - no Ring Tones menu. So, this morning I wiped again and re-installed - still no Ring Tones menu. If I can't get it to work, I guess I'll have to go back to 7.0, which is what I was running before. (When I say no menu, I mean it is listed on the Options screen, but when I select that item nothing happens. The other option entries seem to work fine.)

    Any ideas (other than wipe and install a third time)? Yes, I did the three 60 second battery pulls after install and BES activation.

  3. #139
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Virginia Beach
    PIN
    stripes on
    Device
    8330 / 9530 / M
    OS
    VZW official Curve O
    Posts
    501
    Wirelessly posted

    Quote Originally Posted by billr
    I just finished installing v8.5 and (once again) lost my Ring Tones/Alerts menu. This happened to me on an earlier hybrid and I did a wipe with BBSAK and re-install and the menu came back. This time I started with a wipe, installed 8.5 - no Ring Tones menu. So, this morning I wiped again and re-installed - still no Ring Tones menu. If I can't get it to work, I guess I'll have to go back to 7.0, which is what I was running before. (When I say no menu, I mean it is listed on the Options screen, but when I select that item nothing happens. The other option entries seem to work fine.)

    Any ideas (other than wipe and install a third time)? Yes, I did the three 60 second battery pulls after install and BES activation.
    Since this has happened before when installing a different hybrid that leads me to believe something may be wrong with your process. Could you walk us through briefly how you go about installing this?



  4. #140
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ohio
    Device
    Storm 9530/Moto Droid
    OS
    BBC v10
    Posts
    173
    Quote Originally Posted by billr View Post
    I just finished installing v8.5 and (once again) lost my Ring Tones/Alerts menu. This happened to me on an earlier hybrid and I did a wipe with BBSAK and re-install and the menu came back. This time I started with a wipe, installed 8.5 - no Ring Tones menu. So, this morning I wiped again and re-installed - still no Ring Tones menu. If I can't get it to work, I guess I'll have to go back to 7.0, which is what I was running before. (When I say no menu, I mean it is listed on the Options screen, but when I select that item nothing happens. The other option entries seem to work fine.)

    Any ideas (other than wipe and install a third time)? Yes, I did the three 60 second battery pulls after install and BES activation.


    Bill, is it just from the options menu that you can't access the Ring Tone/Alerts menu? Have you tried accessing it from the Sounds Profile button either on the main screen or from the Applications List page?

  5. #141
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bend, OR
    Device
    Storm 9530
    OS
    BBC Hybrid V8.5
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by sandman1987 View Post
    Bill, is it just from the options menu that you can't access the Ring Tone/Alerts menu? Have you tried accessing it from the Sounds Profile button either on the main screen or from the Applications List page?
    It does not work from Sounds -> Set Ring Tones/Alerts either. Nor am I able to add a custom profile. I can go to the Custom Profiles screen but when I select add profile, nothing happens.



  6. #142
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bend, OR
    Device
    Storm 9530
    OS
    BBC Hybrid V8.5
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by TommyGrubz View Post
    Wirelessly posted
    Since this has happened before when installing a different hybrid that leads me to believe something may be wrong with your process. Could you walk us through briefly how you go about installing this?
    1. use BBSAK (v1.5) to backup 3rd party apps
    2. use DM (v5.0) to backup device data
    3. install 151, then install v8.5 on top of that to the PC (deleted 148 first)
    4. use BBSAK to wipe device and wait until the 507 message appears
    5. use BBSAK to launch the loader
    6. select my third party apps and optional RIM apps I want
    7. let it install
    8. after installation is complete and I get the welcome message from Verizon start DM
    9. let it do its Enterprise activation
    10. disconnect USB cable and do three 60 second battery pulls

    The only thing I didn't do (that I'm aware of) that's been mentioned is the handheld security erase.

  7. #143
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    Virginia Beach
    PIN
    stripes on
    Device
    8330 / 9530 / M
    OS
    VZW official Curve O
    Posts
    501
    Quote Originally Posted by billr View Post
    1. use BBSAK (v1.5) to backup 3rd party apps
    2. use DM (v5.0) to backup device data
    3. install 151, then install v8.5 on top of that to the PC (deleted 148 first)
    4. use BBSAK to wipe device and wait until the 507 message appears
    5. use BBSAK to launch the loader
    6. select my third party apps and optional RIM apps I want
    7. let it install
    8. after installation is complete and I get the welcome message from Verizon start DM
    9. let it do its Enterprise activation
    10. disconnect USB cable and do three 60 second battery pulls

    The only thing I didn't do (that I'm aware of) that's been mentioned is the handheld security erase.
    Unfortunatley, I know nothing about BES... at all..

    I would personally not add 3rd party apps at the same time as loading the OS, use BBSAK to restore them after you load your new OS. I feel like that could cause problems AND if you were to have RIM tech support walk you through the process, they would tell you not to select 3rd party apps at that time.

    Other than that it looks like you know what your doing....

    Have you resent service books through email setup and registered with BB through host routing table? Called *228?

    I don't think lack of handheld wipe is the issue...


    Anyone else have any ideas??

  8. #144
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Bend, OR
    Device
    Storm 9530
    OS
    BBC Hybrid V8.5
    Posts
    67
    Quote Originally Posted by TommyGrubz View Post
    Unfortunatley, I know nothing about BES... at all..

    I would personally not add 3rd party apps at the same time as loading the OS, use BBSAK to restore them after you load your new OS. I feel like that could cause problems AND if you were to have RIM tech support walk you through the process, they would tell you not to select 3rd party apps at that time.

    Other than that it looks like you know what your doing....

    Have you resent service books through email setup and registered with BB through host routing table? Called *228?

    I don't think lack of handheld wipe is the issue...


    Anyone else have any ideas??
    Thanks, Tommy. I didn't resend the service books. That doesn't seem to be required when you're on BES. However, I just did it now, just in case, and it didn't make any difference. Hopefully, someone else will have a brilliant idea. If not, on Monday I'll try your suggestion of reloading 3rd party apps later (everything is on my work PC).

Page 18 of 31 FirstFirst ... 8161718192028 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •