Page 43 of 64 FirstFirst ... 33414243444553 ... LastLast
Results 337 to 344 of 505

  1. #337
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    HELP! Well I finally did it. After doing all of the upgrades over the past 6 months I have bricked my phone with this new install. I keep getting App Error 523. Tried to reload with App loader but no luck. It's not finding the device. Where do i go from here??:17:
    I would suggest multiple battery pulls for the time being.

    Is the PC seeing the drive?



  2. #338
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Atlantic Canada
    PIN
    Caution
    Device
    9530 on BELL Canada
    OS
    leaked .591 & Lyricidal's .758 V2 Hybrid
    Posts
    323
    Quote Originally Posted by MePascal View Post
    I would suggest multiple battery pulls for the time being.

    Is the PC seeing the drive?
    Hey Me. It wasn't giving me that indication. I must have done 20 pulls and the screen would just show the error with a reset. Did many but with no luck. Would just ge the bar at the bottom and end up with the error screen. Somethings happening now though. I ran apploader and while it was searching for the device I hit reset on the screen and it looked like App loader did its job. I'm waiting for the reboot and will let you know what happens.

  3. #339
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    Hey Me. It wasn't giving me that indication. I must have done 20 pulls and the screen would just show the error with a reset. Did many but with no luck. Would just ge the bar at the bottom and end up with the error screen. Somethings happening now though. I ran apploader and while it was searching for the device I hit reset on the screen and it looked like App loader did its job. I'm waiting for the reboot and will let you know what happens.
    Very good to hear soupmeister...I'll be standing by.



  4. #340
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Atlantic Canada
    PIN
    Caution
    Device
    9530 on BELL Canada
    OS
    leaked .591 & Lyricidal's .758 V2 Hybrid
    Posts
    323
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    Hey Me. It wasn't giving me that indication. I must have done 20 pulls and the screen would just show the error with a reset. Did many but with no luck. Would just ge the bar at the bottom and end up with the error screen. Somethings happening now though. I ran apploader and while it was searching for the device I hit reset on the screen and it looked like App loader did its job. I'm waiting for the reboot and will let you know what happens.
    OK. The panic is gone. I got it back. Here's what happened for those who may encounter the same thing. I installed 5.0 and it was working fine but my mem was way down. Lost 8MB of app mem on start up. Usually booted with 43-44 and now boot with 34. I used max mem to try and recover memory and ended up with App error 523 on reboot. Apparently not a good idea.
    Anyway, it has recovered but still boots with only 34Mb. If it holds at that i can live with it until BBC comes out with a new hybrid.
    Overall until this happened I found 5.0 seemed to work well. I'm just relieved I got it working. My first brick and all!!!!:duh:

  5. #341
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boynton Beach,FL
    Device
    Storm 9550
    OS
    .713 based Hybrid
    Posts
    446
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    Hey Me. It wasn't giving me that indication. I must have done 20 pulls and the screen would just show the error with a reset. Did many but with no luck. Would just ge the bar at the bottom and end up with the error screen. Somethings happening now though. I ran apploader and while it was searching for the device I hit reset on the screen and it looked like App loader did its job. I'm waiting for the reboot and will let you know what happens.
    I got this same error the other day prior to 5.0 leak and everytime I hit the little reset button or did a batter pull I'd get the same error again. I was finally able to use bbsak to wipe the phone and reload with no problem. So if you don't have bbsak download it to your computer. I think I had my phone unplugged from my computer and once I got the app error 523 screen I plugged in the usb cable and a few seconds later I heard the connection when my computer saw the drive hooked up then I opened bbsak from my desktop and hit wipe device and went from there.


    here's the link for bbsak if you need it RIMGeeks.com • View topic - [Beta][6/16/09] BlackBerry Swiss Army Knife Use mirror 3, its the easiest one



  6. #342
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boynton Beach,FL
    Device
    Storm 9550
    OS
    .713 based Hybrid
    Posts
    446
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    OK. The panic is gone. I got it back. Here's what happened for those who may encounter the same thing. I installed 5.0 and it was working fine but my mem was way down. Lost 8MB of app mem on start up. Usually booted with 43-44 and now boot with 34. I used max mem to try and recover memory and ended up with App error 523 on reboot. Apparently not a good idea.
    Anyway, it has recovered but still boots with only 34Mb. If it holds at that i can live with it until BBC comes out with a new hybrid.
    Overall until this happened I found 5.0 seemed to work well. I'm just relieved I got it working. My first brick and all!!!!:duh:

    Maxmem threw me under the bus the other day too, plus the stuff I selected to remove wasn't even gone, deleted that junk app.

  7. #343
    Join Date
    May 2009
    Location
    Volunteer State
    Device
    None
    OS
    Virtuous 3.26.605.1*
    Posts
    1,977
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    OK. The panic is gone. I got it back. Here's what happened for those who may encounter the same thing. I installed 5.0 and it was working fine but my mem was way down. Lost 8MB of app mem on start up. Usually booted with 43-44 and now boot with 34. I used max mem to try and recover memory and ended up with App error 523 on reboot. Apparently not a good idea.
    Anyway, it has recovered but still boots with only 34Mb. If it holds at that i can live with it until BBC comes out with a new hybrid.
    Overall until this happened I found 5.0 seemed to work well. I'm just relieved I got it working. My first brick and all!!!!:duh:
    Okay soup...Here's what I think now about your app memory. My first impression is that it's not an issue. Remember, the more apps installed on your device, the lower your app memory is going to be. Direct correlation in my opinion, besides most apps are not playing nice with the OS as it stands so you can choose to leave all existing apps on your device as your memory will stay around that 34Mb range, or you can backup your 3rd party apps through the device switch method and uninstall all the apps that don't play well.

    Just my thoughts. Glad to see you are up and running again.

  8. #344
    Join Date
    Apr 2009
    Device
    VZW Droid
    OS
    Custom ROM
    Posts
    4,702
    Wirelessly posted

    Quote Originally Posted by MePascal
    Quote Originally Posted by soupmeister View Post
    OK. The panic is gone. I got it back. Here's what happened for those who may encounter the same thing. I installed 5.0 and it was working fine but my mem was way down. Lost 8MB of app mem on start up. Usually booted with 43-44 and now boot with 34. I used max mem to try and recover memory and ended up with App error 523 on reboot. Apparently not a good idea.
    Anyway, it has recovered but still boots with only 34Mb. If it holds at that i can live with it until BBC comes out with a new hybrid.
    Overall until this happened I found 5.0 seemed to work well. I'm just relieved I got it working. My first brick and all!!!!:duh:
    Okay soup...Here's what I think now about your app memory. My first impression is that it's not an issue. Remember, the more apps installed on your device, the lower your app memory is going to be. Direct correlation in my opinion, besides most apps are not playing nice with the OS as it stands so you can choose to leave all existing apps on your device as your memory will stay around that 34Mb range, or you can backup your 3rd party apps through the device switch method and uninstall all the apps that don't play well.

    Just my thoughts. Glad to see you are up and running again.
    Hi. In addition to MePascal's suggestions, I would like to add a couple more:

    1. First, did you delete RIM internal tools from add/remove programs before loading OS to phone?
    2. Use BB file scout to delete OEM wallpapers, ringtones, sample song and demo video.

    I installed straight (no shrinking--shrinking contraindicated) and with all my apps, I boot at 44.6 mb. I sure would love to boot at 50 but it doesn't bother me as these builds (.151+) are really good with memory management.

    Keep us posted and let us know if you have questions.

Page 43 of 64 FirstFirst ... 33414243444553 ... LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •