EDGE issue with 151 and MMS
Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 20 of 47

Thread: EDGE issue with 151 and MMS

  1. #1
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times

    EDGE issue with 151 and MMS

    I am running normal 151 on an unlocked storm on tmobile.

    So EDGE holds up fine until I try to send a pic message. As soon as I hit send it drops to edge. For 5 times it didn't go through, (i was sending it to myself) and this last time a message came through but it was a bunch of characters and stuff.

    Any ideas?
    Is there a setting I'm missing?

    Thanks
    Jason

    This is what JLevy told me.
    I agree with his idea can someone help me out on this?

    "This has to with the fact that using MMS requires BIS and you do not have the proper service books. There is a way around this but I am not 100% sure. I would post a thread requesting assistance and I'm sure you will get a quick answer. "

    Thanks

    Jason




  2. #2
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Thanks Jcool for posting this. There was a solution that i believe our member mixoplex came up with but can't seem to locate. I am sure this will be answered in no time.

  3. #3
    mule0331's Avatar
    mule0331 is offline BlackBerryOS Addict Follow mule0331 On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East Ohio
    PIN
    3102D902
    Device
    9550 Storm
    OS
    .517
    Posts
    595
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by jcoolw View Post
    I am running normal 151 on an unlocked storm on tmobile.

    So EDGE holds up fine until I try to send a pic message. As soon as I hit send it drops to edge. For 5 times it didn't go through, (i was sending it to myself) and this last time a message came through but it was a bunch of characters and stuff.

    Any ideas?
    Is there a setting I'm missing?

    Thanks
    Jason

    This is what JLevy told me.
    I agree with his idea can someone help me out on this?

    "This has to with the fact that using MMS requires BIS and you do not have the proper service books. There is a way around this but I am not 100% sure. I would post a thread requesting assistance and I'm sure you will get a quick answer. "

    Thanks

    Jason
    What he is talking about is the data package your on. You do have one right? What you will have to do is options>advanced options>host routing table. Send new registration. When you get the conformation return, then wait a few minutes, and go into your email settings and re-send your service books. That should get you squared away. But call tmob and see if your account is set up properly to a BIS account first, that will save you headaches.
    No matter where you go, there you are

  4. #4
    Stiefler is offline BlackBerryOS Wizard Follow Stiefler On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ohio
    Device
    Moto Droid/HTC Eris
    OS
    2.0.1/2.1
    Posts
    3,385
    Liked
    3 times
    Here is what mixoplex has said.

    Not sure if you got this resolved. I am new to Tmobile

    I had a problem similar to yours I would get an error when I tried to setup the email on the phone through the setup and then even through tmobile my.tmobile.com site.

    What it turned out was that the PIN # on my phone was not released from the system from my old provider because I switched from Dobson/CellularOne over to ATT. So it was still tied to their network.

    When I signed up with TMOBILE I had to give them my PIN# for the phone and the IMEI number and it became embedded in the account. So when I tried to start the email thing it got stuck. So when I called ATT ( they bought out Dobson/CellularOne ) they was able to go into the system and delete it out. Then I went back to the mytmobile.com site and logged in and went to set up the email thing and it popped up with my pin and wanted asked me to add email address and setup a TMO one. So that is what I think the problem is.
    and HERE is the link to the thread it was in. Hope this helps

  5. #5
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Is this one you are referring to J?

    i have the same problem also.

    If you use the .90 radio I think it works but you get those reboots. Try using all the .122 stuff but turn off the APN settings. When you go to TCPIP - go to APN and disable it ( uncheck it )

    I am running the 141 leak and I am on Tmobile and the radio was going from EDGE to edge GPRS to gprs. Now that I turned of APN it works now.

    The problem is some apps try to use TCP/IP and that jacks up the radio. So when you disable the APN it does not try using TCP and just uses the regular BIS to do the connection. Try that out and see.

  6. #6
    mule0331's Avatar
    mule0331 is offline BlackBerryOS Addict Follow mule0331 On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    North East Ohio
    PIN
    3102D902
    Device
    9550 Storm
    OS
    .517
    Posts
    595
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Stiefler View Post
    Here is what mixoplex has said.


    and HERE is the link to the thread it was in. Hope this helps
    Sounds very logical! Good call stief!
    No matter where you go, there you are

  7. #7
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by Bryan View Post
    Is this one you are referring to J?
    Yep that's the one. thanks Bryan.

  8. #8
    sunkast Guest
    Does the same thing happen if you try to use the browser?

  9. #9
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by Stiefler View Post
    Here is what mixoplex has said.


    and HERE is the link to the thread it was in. Hope this helps
    Nice find Stief, thanks.

  10. #10
    Bryan is offline BlackBerryOS Einstein Follow Bryan On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Boise
    Posts
    8,535
    Liked
    7 times
    Holy team work :grouphug: as Laney would say

  11. #11
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by Bryan View Post
    Holy team work :grouphug: as Laney would say
    Seriously good job guys. When Jcool comes back online I am sure he will be a happy man.

  12. #12
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by mule0331 View Post
    What he is talking about is the data package your on. You do have one right? What you will have to do is options>advanced options>host routing table. Send new registration. When you get the conformation return, then wait a few minutes, and go into your email settings and re-send your service books. That should get you squared away. But call tmob and see if your account is set up properly to a BIS account first, that will save you headaches.
    I do have the data package and I have not had any problems with this until 151.
    I did reregister and resend my service books though

  13. #13
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by sunkast View Post
    Does the same thing happen if you try to use the browser?
    No the browser works well.

  14. #14
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by jcoolw View Post
    No the browser works well.
    jcool take a look at the following thread. This may help you:

    http://www.blackberryos.com/forums/b...n-bis-etc.html

  15. #15
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Stiefler View Post
    Here is what mixoplex has said.


    and HERE is the link to the thread it was in. Hope this helps
    How would I know if my PIN is tied up?? I bet this is the problem. I tried without the APN and it does not work.

  16. #16
    jlevy73's Avatar
    jlevy73 is offline BlackBerryOS Einstein
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Los Angeles, CA
    Device
    9630/9550/9530/
    Posts
    8,538
    Liked
    6 times
    Quote Originally Posted by jcoolw View Post
    How would I know if my PIN is tied up?? I bet this is the problem. I tried without the APN and it does not work.
    For that you would need to call your cell phone provider and give them your PIN number and IMEI number. They will be able to tell you immediately.

  17. #17
    Stiefler is offline BlackBerryOS Wizard Follow Stiefler On Twitter
    Join Date
    Apr 2009
    Location
    Ohio
    Device
    Moto Droid/HTC Eris
    OS
    2.0.1/2.1
    Posts
    3,385
    Liked
    3 times
    Quote Originally Posted by jlevy73 View Post
    For that you would need to call your cell phone provider and give them your PIN number and IMEI number. They will be able to tell you immediately.
    AND... you beat me That is correct to the best of my knowledge

  18. #18
    ealvnv's Avatar
    ealvnv is offline BlackBerryOS Master Follow ealvnv On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Saturn
    PIN
    which one?
    Device
    9900/PlayBook
    OS
    good question
    Carrier
    All of them
    Posts
    2,405
    Liked
    8 times
    what storm do you are on 9530 or 9500?
    go to the tmobile web page. log in and select set up internet email. is at the very bottom of the page, if it allows you to set the internet email, the is not locked to a different carrier
    BlackBerry by Choice!

  19. #19
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by jlevy73 View Post
    For that you would need to call your cell phone provider and give them your PIN number and IMEI number. They will be able to tell you immediately.
    Ok, I am trying to change devices on the tmo site. When I do it says device changed.
    I sent a pic and it dropped to edge but it sent it.

  20. #20
    jcoolw's Avatar
    jcoolw is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Albuquerque
    PIN
    in my front pocket
    Device
    8900
    OS
    bbc hybrid
    Posts
    101
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by ealvnv View Post
    what storm do you are on 9530 or 9500?
    go to the tmobile web page. log in and select set up internet email. is at the very bottom of the page, if it allows you to set the internet email, the is not locked to a different carrier
    I'm using a 9530 and I do have my 3 emails set up to it.

Page 1 of 3 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •