Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 9 to 16 of 19

  1. #9
    Join Date
    Mar 2009
    PIN
    yes
    Device
    9000/9530/9630/
    OS
    5.0.0.3xx
    Posts
    2,902
    Quote Originally Posted by The Robster View Post
    Thanks for that!

    I will give it a go.
    Although I might wait to see what response Vodafone come up with as I have various different people from different departments looking into it.
    Also, I get very nervous when I plug my Storm into the PC & start deleting/updating/backing up things, as I am sure one day I will "kill" it!

    If I go down the route you suggest, I am just wondering what Info I have on my Storm will be "lost" if I only restore the necessary items?
    After 4 months of use a phone becomes personalised if you know what i mean!
    I def know what you mean! The nice thing about it is you will have everything on a backup. The only things that I do not want you to restore are the items that could contain IT policies or keystores that could contain the issue.

    When you do it this way you will need to resend your service books as well. If VF gives you a new device then I would recommend restoring the data in the manner I suggest, if not, I would bet you will have the same problem on the new one. Just a thought.



  2. #10
    Join Date
    May 2009
    PIN
    20D4BB24
    Device
    Storm
    OS
    4.7.0.141
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by bbcrackman View Post
    I def know what you mean! The nice thing about it is you will have everything on a backup. The only things that I do not want you to restore are the items that could contain IT policies or keystores that could contain the issue.

    When you do it this way you will need to resend your service books as well. If VF gives you a new device then I would recommend restoring the data in the manner I suggest, if not, I would bet you will have the same problem on the new one. Just a thought.

    The only thing that is holding me back from doing this straight away is that the fault is intermittent. I know for a fact that all the SMS messages I send get delivered, so no probs there. And most of the time my phone receives SMS. But on the odd occasion, (sometimes a few days between, sometimes a few weeks) it doesnt & I have to go through the whole batt pull/roam thing to get it working.
    If it was a "bug" or similar I would have thought that it would be every SMS failing to get through?

  3. #11
    Join Date
    Mar 2009
    PIN
    yes
    Device
    9000/9530/9630/
    OS
    5.0.0.3xx
    Posts
    2,902
    Quote Originally Posted by The Robster View Post
    The only thing that is holding me back from doing this straight away is that the fault is intermittent. I know for a fact that all the SMS messages I send get delivered, so no probs there. And most of the time my phone receives SMS. But on the odd occasion, (sometimes a few days between, sometimes a few weeks) it doesnt & I have to go through the whole batt pull/roam thing to get it working.
    If it was a "bug" or similar I would have thought that it would be every SMS failing to get through?
    Lots of variables involved when receiving an sms, mms and so forth. It could be that when a set varible happens it triggers the issue. Not sure, just a thought. If it isnt detrimental then I probably wouldnt go through the hassle. However, if VF decides to send you a new device then I would probably just give it a shot on this device just to verify if it works.

    By the way, Welcome to BlackBerryOS Robster!!!



  4. #12
    Join Date
    May 2009
    PIN
    20D4BB24
    Device
    Storm
    OS
    4.7.0.141
    Posts
    9
    Quote Originally Posted by bbcrackman View Post
    Lots of variables involved when receiving an sms, mms and so forth. It could be that when a set varible happens it triggers the issue. Not sure, just a thought. If it isnt detrimental then I probably wouldnt go through the hassle. However, if VF decides to send you a new device then I would probably just give it a shot on this device just to verify if it works.

    By the way, Welcome to BlackBerryOS Robster!!!
    Thanks for your warm welcome!

    One thing I dont think I have mentioned:-
    It appears that this prob arises only when the phone has been switched off & then on again (overnight etc) but not everytime if you see what I mean. almost as though when I switch on, & it boots up & gets a signal etc, something occasionally goes wrong. If however, all is ok then it stays ok (as far as I know)

    On this subject, Voda have the 9770 auto message thing to test the send/receive. But this is no guarantee. Sometimes I send myself a SMS using 9770 but I dont get an auto reply through so I think that yet again my phone has gone wrong but I get an SMS from a friend or my wife so the network must be ok?

    I find myself using this 9770 test message thing most days even though it is not 100% accurate. I wish there was an easier way of checking that the SMS service was working.

  5. #13
    Join Date
    Mar 2009
    PIN
    yes
    Device
    9000/9530/9630/
    OS
    5.0.0.3xx
    Posts
    2,902
    Quote Originally Posted by The Robster View Post
    Thanks for your warm welcome!

    One thing I dont think I have mentioned:-
    It appears that this prob arises only when the phone has been switched off & then on again (overnight etc) but not everytime if you see what I mean. almost as though when I switch on, & it boots up & gets a signal etc, something occasionally goes wrong. If however, all is ok then it stays ok (as far as I know)

    On this subject, Voda have the 9770 auto message thing to test the send/receive. But this is no guarantee. Sometimes I send myself a SMS using 9770 but I dont get an auto reply through so I think that yet again my phone has gone wrong but I get an SMS from a friend or my wife so the network must be ok?

    I find myself using this 9770 test message thing most days even though it is not 100% accurate. I wish there was an easier way of checking that the SMS service was working.
    That is probably the easiest way to test if it is working, unless you want to send texts to yourself, but that isnt any easier...
    Its really hard to say difinitively what is wrong with the device. The only reason I considered that it was a restore issue was the fact you have had the concern on two devices and the only thing they have in common is the restore.



  6. #14
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Johannesburg, South Africa
    PIN
    20D3F37E
    Device
    9500
    OS
    4.7.0.131
    Posts
    21
    I can't offer any advice here, but can confirm that I experience similar problems with my 9500 irrespective of the version of OS I am on. In my case however, I also find that when I try to send sms's I get a little clock next to the sms I am trying to send and ultimately the send fails. Only solution is to turn off and on or better still, is to pull the battery.....

  7. #15
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    20e4cf3a
    Device
    storm 9500
    OS
    4.7.0.141
    Posts
    3

    I have the same problem

    My friend i face the same problem as you do!!! I have also had my storm replaced by a new one, and the problem STILL exists!! I am with Vodafone Greece. Apparently it must be a bug. Please let me know if you have found any solution to this

  8. #16
    Join Date
    May 2009
    Location
    Greece
    Device
    Storm
    OS
    5.0.0.140
    Posts
    23
    Do a sim pull! I had the same problem with the same carrier and thats how i solved it.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •