5.0.0.130 Upgrade Issues
Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 20 of 34

Thread: 5.0.0.130 Upgrade Issues

  1. #1
    ChiefT's Avatar
    ChiefT is offline BlackBerryOS Noobie
    Join Date
    May 2009
    Location
    Raleigh, NC
    PIN
    249E3C14
    Device
    Bold 9000
    OS
    4.6.0.266
    Posts
    2
    Liked
    0 times

    5.0.0.130 Upgrade Issues

    After upgrading I noticed that:

    1. The only browser option is MediaNet or Hotspot.

    2. Can not change home page

    3. Can not download DocsToGo update. Kept getting error 907. Saw this on other downloads as well.

    4. Blackberry Store app will not run.



    Other tan these issues seems to be stable!


    Regards,
    ChiefT:beerchug:
    249E3C14


  2. #2
    sunkast Guest
    Welcome to BlackberryOS. Have you re-registered the HRT table and resent your service books? As for App World, it is not compatible with this OS version.

  3. #3
    mindy is offline BlackBerryOS Inspired
    Join Date
    Jun 2009
    Location
    NYC
    Device
    Torch
    OS
    6.0.0.337
    Posts
    201
    Liked
    1 times

    hi

    I agree. Blackberry application World does not run on .130. But you do get option on wifi of Internet explorer and Firefox. Its os is shaky but beautiful.

  4. #4
    Neolantis's Avatar
    Neolantis is offline BlackBerryOS Grand Master Follow Neolantis On Twitter
    Join Date
    Feb 2009
    Location
    Massachusetts
    Posts
    2,578
    Liked
    188 times
    Quote Originally Posted by ChiefT View Post
    After upgrading I noticed that:

    1. The only browser option is MediaNet or Hotspot.

    2. Can not change home page

    3. Can not download DocsToGo update. Kept getting error 907. Saw this on other downloads as well.

    4. Blackberry Store app will not run.



    Other tan these issues seems to be stable!
    Same issues here, email deleting a problem too. freezes every time
    Click the Like button to thank me.
    Retired Administrator--I never try anything, I just do it.....Wanna try me?--

  5. #5
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    My issues w/ .130:

    -Keeps dropping connection w/ bluetooth between phone and Blackberry wireless gateway that I have in my car (biggest issue)

    -No option for Internet Browser (only Hotspot and Media Net)

    -App World doesn't work

    -Media app is weird: videos, music, ringtones, etc are all seperated

    -Can't activate my premium docs to go acct w/ my (keygened) registration key
    Last edited by mhop02; 07-29-2009 at 09:49 PM.

  6. #6
    Seanren78's Avatar
    Seanren78 is offline BlackBerryOS Master Follow Seanren78 On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hermosa Beach, CA
    PIN
    Ask Me
    Device
    9550
    OS
    Personalized Hybrid
    Posts
    2,179
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    My issues w/ .130:

    -Keeps dropping connection w/ bluetooth between phone and Blackberry wireless gateway that I have in my car (biggest issue)

    -No option for Internet Browser (only Hotspot and Media Net)

    -App World doesn't work

    -Media app is weird: videos, music, ringtones, etc are all seperated

    -Can't activate my premium docs to go acct w/ my (keygened) registration key
    Welcome to Blackberry OS!! Sounds like you may need to do a complete wipe and re-install. Have you tried additional battery pulls before you go that route?
    Driphter.com Co-Owner

  7. #7
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Seanren78 View Post
    Welcome to Blackberry OS!! Sounds like you may need to do a complete wipe and re-install. Have you tried additional battery pulls before you go that route?
    yea i know the troubleshooting tips. Thanks though. I know these issues come w/ the territory of a beta so I'm not complaining. I just wanted to know if anyone had similar problems and/or knew any workarounds to some of these issues.

  8. #8
    Seanren78's Avatar
    Seanren78 is offline BlackBerryOS Master Follow Seanren78 On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hermosa Beach, CA
    PIN
    Ask Me
    Device
    9550
    OS
    Personalized Hybrid
    Posts
    2,179
    Liked
    0 times
    Well if there is anything else I can do to help please let me know.
    Driphter.com Co-Owner

  9. #9
    ealvnv's Avatar
    ealvnv is offline BlackBerryOS Master Follow ealvnv On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Saturn
    PIN
    which one?
    Device
    9900/PlayBook
    OS
    good question
    Carrier
    All of them
    Posts
    2,405
    Liked
    9 times
    Wirelessly posted (Bold 9000 )

    Quote Originally Posted by mhop02
    My issues w/ .130:

    -Keeps dropping connection w/ bluetooth between phone and Blackberry wireless gateway that I have in my car (biggest issue)

    -No option for Internet Browser (only Hotspot and Media Net)

    -App World doesn't work

    -Media app is weird: videos, music, ringtones, etc are all seperated

    -Can't activate my premium docs to go acct w/ my (keygened) registration key
    Sorry to hear you're having issues, There's a workaround to get the browser back, let me find that for you please as for Docs to go, I'm not sure there.
    BlackBerry by Choice!

  10. #10
    SaneinOne is offline BlackBerryOS Friend Follow SaneinOne On Twitter
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    207B34E9
    Device
    Bold
    OS
    4.6.0.266
    Posts
    15
    Liked
    0 times
    As per Crucial_Xtreme:

    This is for AT&T users using .130 for both the 9000 and 8900. If you have an actual ATT device, you know you have to do the browser fix to get the "Internet Browser" to work otherwise you're stuck with the media net browser. Well after the browser fix with .130, you lose the ability to play music and watch videos. Here's the fix:

    Turn device radio off

    Install device software as normal

    Go to Options>Advanced>Service Book> and delete all service books except for the BlackBerry Maps service book.

    Use CrackUtil or other utility to remove browser_dameon.cod from the device.

    Load new AT&T service books to the device via Desktop Manager

    Go to Options>Advanced>Service Book and delete all service books except for BlackBerry Internet Service Browsing service book and BlackBerry Maps service book.

    Then use the Utility to reload browser_dameon.cod back onto device.

    Then go to AT&T's BIS page and resend service books.

    Restore Connections and off you go with a fully functioning BlackBerry Internet Browser and fully functioning media player.

  11. #11
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by Seanren78 View Post
    Well if there is anything else I can do to help please let me know.
    Thank you sir

    Quote Originally Posted by SaneinOne View Post
    As per Crucial_Xtreme:

    This is for AT&T users using .130 for both the 9000 and 8900. If you have an actual ATT device, you know you have to do the browser fix to get the "Internet Browser" to work otherwise you're stuck with the media net browser. Well after the browser fix with .130, you lose the ability to play music and watch videos. Here's the fix:

    Turn device radio off

    Install device software as normal

    Go to Options>Advanced>Service Book> and delete all service books except for the BlackBerry Maps service book.

    Use CrackUtil or other utility to remove browser_dameon.cod from the device.

    Load new AT&T service books to the device via Desktop Manager

    Go to Options>Advanced>Service Book and delete all service books except for BlackBerry Internet Service Browsing service book and BlackBerry Maps service book.

    Then use the Utility to reload browser_dameon.cod back onto device.

    Then go to AT&T's BIS page and resend service books.

    Restore Connections and off you go with a fully functioning BlackBerry Internet Browser and fully functioning media player.

    Where do I get crackutil from? I'm debating if I want to do this because I have a Mac and I hate using my fiance's pc to use desktop manager....can't wait til September.

    And you are sure this won't mess up my media player? I have all of my music on there for my car
    Last edited by mhop02; 07-29-2009 at 10:19 PM.

  12. #12
    Seanren78's Avatar
    Seanren78 is offline BlackBerryOS Master Follow Seanren78 On Twitter
    Join Date
    May 2009
    Location
    Hermosa Beach, CA
    PIN
    Ask Me
    Device
    9550
    OS
    Personalized Hybrid
    Posts
    2,179
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    Thank you sir




    Where do I get crackutil from? I'm debating if I want to do this because I have a Mac and I hate using my fiance's pc to use desktop manager....can't wait til September.

    And you are sure this won't mess up my media player? I have all of my music on there for my car
    CrackUtil.zip
    Driphter.com Co-Owner

  13. #13
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by SaneinOne View Post
    As per Crucial_Xtreme:

    Install device software as normal
    Sorry one last question.... By installing device software, do you mean the os? can you clarify a little please? thanks

  14. #14
    ealvnv's Avatar
    ealvnv is offline BlackBerryOS Master Follow ealvnv On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Saturn
    PIN
    which one?
    Device
    9900/PlayBook
    OS
    good question
    Carrier
    All of them
    Posts
    2,405
    Liked
    9 times
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    Sorry one last question.... By installing device software, do you mean the os? can you clarify a little please? thanks
    yes that means installing the os to the phone as you usually do...
    BlackBerry by Choice!

  15. #15
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    Quote Originally Posted by ealvnv View Post
    yes that means installing the os to the phone as you usually do...
    so basically i need to re-install .130 in this step to do this fix?

  16. #16
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    so basically i need to re-install .130 in this step to do this fix?
    That's correct.

  17. #17
    ealvnv's Avatar
    ealvnv is offline BlackBerryOS Master Follow ealvnv On Twitter
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Saturn
    PIN
    which one?
    Device
    9900/PlayBook
    OS
    good question
    Carrier
    All of them
    Posts
    2,405
    Liked
    9 times
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    so basically i need to re-install .130 in this step to do this fix?
    yes that what you need to do prior to do the fix....
    BlackBerry by Choice!

  18. #18
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    ok so i tried it and not only do i still not have internet browser, my media player no longer works >_>

  19. #19
    sunkast Guest
    Quote Originally Posted by mhop02 View Post
    ok so i tried it and not only do i still not have internet browser, my media player no longer works >_>
    This is after you wiped your device and reinstalled .130? Or did you also do the CrackUtil stuff too after reinstalling?

  20. #20
    mhop02 is offline BlackBerryOS Friend
    Join Date
    Jul 2009
    PIN
    249E9CC8
    Device
    Bold
    OS
    5.0.0.90
    Posts
    33
    Liked
    0 times
    after I deleted the file using crackutil is when the media player stopped working. So I wiped the phone and reloaded the software and it worked. after i restored my backup file the media player wasn't working again. so it has something to do w/ the backup file

Page 1 of 2 12 LastLast

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •